От х:

Днес в x:

Баби правят мартеници за дядовци

Баба Митра /вляво/ сръчно боравеше с конците

Възрастни жени от старческия дом на Кенана започнаха от днес изработка на мартеници за хората, с които съжителстват в социалното заведение. Ентусиастите, решили първи да почетат задаващия се март, са от филиала за хора със сетивни увреждания. Макар отчасти недовиждащи или недочуващи, жизнерадостните баби се заеха с червено белите конци, подпомагани от персонала на заведението.

„Няма да ви кажа за кого я правя. Мога да се оженя за него“ развеселено обяви дребна женица, която сръчно намотаваше кълбенцатата. После все пак се представи- баба Митра, прави мартеници за дядовците в дома. Но не каза на колко е години. Със същия мотив- утре може да се ожени, да не се злепоставя пред бъдещия младоженец.

Сватбите в дома за стари хора не са рядко явление, казаха от персонала. Мартениците обаче едва ли са за това, по скоро хората искат да имат някакъв социален живот, да направят нещо хубаво, коментираха медицинските работници. Над 30 души живеят във филиала за сетивни увреждания. Мартенички за колегите си от дома изработват за трета поредна година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини