От х:

Днес в x:

Три язовира в Хасковска област остават възможни за любителски риболов

Три язовира в Хасковска област остават възможни за любителски риболов, след като днес министърът на земеделието и храните Кирил Вътев разписа забрана за улов на риба и други водни организми. Тя се налага за създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на пролетно-лятно размножаващите се риби.

Забраната се въвежда за Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти.

От 1 до 31 май се забранява риболова на карагьоз включително, в българския участък на река Дунав. Със заповедта се удължава и забраната за улов там на бяла риба, щука и распер до 31 май.

Министерската заповед слага забрана за улова на попчета от 15 април до 15 май във водите на Черно море. Забраната за риболов на калкан и всякаква риболовна дейност и трансбордиране, задържане на борда, разтоварване и първа продажба важи 15 април до 15 юни.

За всички останали пролетно-лятно размножаващи се риби забраните за риболов са в зависимост от надморската височина на водните обекти.

От 15 април до 31 май забраната е в сила за обектите, намиращи се над 500 м надморска височина, а за тези от 500 до 1500 м надморска височина от 1 май до 15 юни.

Като разрешени за любителски риболов в Хасковска област остават язовирите край хасковското село Корен, село Орешец, община Харманли и село Жълти бряг, община Стамболово.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини