От х:

Днес в x:

Отбелязаха Световния ден на водата със засаждане на над 100 дръвчета

    Над 100 дръвчета в цялата Област Хасково засадиха от ВиК. Така водното дружество отбеляза Световния ден на водата. Еко акцията се проведе в съоръжения на територията на всички райони. В засаждането се включиха областният управител, кметове, ученици и служители на ВиК.

    10 липи вече ще растат в двора на Пречиствателната станция за отпадни води край хасковското село Стамболийски. В акцията по засаждане се включиха областният управител Гинка Райчева, кметът Станислав Дечев и техните заместници. С еко инициативата се отбелязва Световният ден на водата. „ Гората е неразривно свързана с водата. Там, където няма гора, няма и вода. Има само пустиня и няма живот. Затова ние трябва да направим всичко възможно да поддържаме водите, да засаждаме много дървета и да опазваме околната среда чиста. „ , посочи управителят на ВиК-Хасково инж. Божидар Желязков.

    Подобни съвместни кампании ВиК-Хасково организира във всички общини. Инициативата не е случайна и цели да покаже връзката между водата и земята. „ Вече се превърна в традиция за ВиК-Хасково. Трета година отбелязваме Световния ден на водата. Каним деца. Тази година са от училище „Христо Смирненски“, 4-ти клас. Презентираме пътя на водата, кръговрата на водата.“, посочи още Желязков.

    В инициативата се включиха 19 четвъртокласници. Те успяха да разгледат пречиствателната станция. Чрез игри те научиха различни детайли за водата – нейните състояния, както какво е съдържанието й в човешкото тяло.

    Световният ден на водата бе отбелязан с още множество инициативи. В кампанията се включи Регионалната инспекция по околна среда и води, много училища, детски градини и държавни структури в цялата област Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданка от Хасково
      9 0
      13:06, 22 мар 2024
      Засаждат дръвчета намират си работа а гражданите им плащат скъпа вода без налягане и със съдържание на цялата Менделеева таблица! И като им се оплачеш че няма достатъчно налягане в чешмите ти слагат хидрофор и плащаш допълнително скъп ток !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини