От х:

Днес в x:

Четирима тираджии са задържани за опити да подкупят полицаи, за да не чакат на границата

Турски водачи са били задържани за четири опита да подкупят полицаи на АМ „Марица“. На 16-и и 17-и при км.107 в землището на свиленградското село Генералово, униформени служители от РУ Свиленград са регулирали движението на напускащи страната товарни автомобили и избягване на струпването им, поради запълване на капацитет на паркинг и пренасочването им към друг. На 16-и в 10,30 часа влекач „Волво“ с австрийски транзитен номер и шофиран от 43-годишен турски водач е изпреварил колоната от чакащи автомобили, за което е спрян със „стоп палка“. С цел да не бъде отбиван и да продължи движението си към ГКПП „Капитан Андреево“ турският водач е направил опит да подкупи младши полицай Мариян Николов с банкнота от 10 евро, при което е последвало задържането му.

По същото време колегата му младши автоконтрольор Даниел Георгиев е спрял товарна „Скания“ за същото нарушение. 65-годишният турски водач му подал 50 евро, за да изпревари наредените на опашката коли.

Третият опит е осъществен в 13 часа на същото място. 41-годишен турски водач на влекач „Волво“ се е опитал да подкупи отново младши полицай Мариян Николов. Този път подкупът бил 15 евро и опитът отново неуспешен.

Серията от предлагащи подкуп турски водачи не спряла и на следващия ден. На същото място и със същата цел работел младши полицай Иван Иванов. 32-годишен шофьор на влекач „Ман“ е предложил 5 евро на полицая, за да изпревари колегите си от опашката. Последвало е и неговото задържане.

Пробите и на четиримата шофьори са отрицателни, те са били задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ян
    янко
    6 -1
    12:52, 19 фев 2024
    нашите поклицай са неподкупни, те само се купуват за по сериозни пари. какво е това 20+50
  • 2
    Гю
    Гюмрюк
    4 -1
    15:17, 19 фев 2024
    Сега разбрахте ли защо полицията не иска да закупи и монтира камери на полицейските коли и по униформата на полицаите ! Повече приходи има ако тия пари се дават за нови радари и хранилки на пътя.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини