От х:

Днес в x:

Осъдиха хлапак без лична карта, окрал Желю Желев

Милен изслушва беседата на служебния си адвокат

19-годишният Милен Илиев от Хасково бе осъден днес на 6-месечна пробация за кражба на лозарска пръскачка и 20 лева. Хлапакът, отраснал по социални домове, нямаше дори лична карта, макар да е пълнолетен от година. „Не съм си вадил паспорт, господине“, обясни той на съдията.

Милен застана днес пред съда по обвинение в кражба, извършена на 3 юли миналата година. Пръскачката и парите той задигнал от колата на Желю Желев от Хасково. Младежът призна изцяло вината си и изглеждаше искрено разкаян. Служебният му адвокат поиска делото да мине по съкратената процедура. Това означава подсъдимият за признае фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

Милен бил в бизнеса с метали, тоест събирал старо желязо и ги предавал за скрап. „Ще ги събираш само от улиците и сметищата, не от дворовете на хората“, препоръча му съдията. „Да, господине“, учтиво отвърна подсъдимият.

Пробацията бе поискана от прокуратурата, а адвокатът се съгласи незабавно. Това е най-лекото наказание, въведено преди няколко години при поредния ремонт на наказателния закон.

Когато го попитаха какво иска от съда, Милен отвърна: „Условно, господине“. Отговорът му развесели съдията, защото това означава присъда „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено за определен срок. „Това е по-тежко наказание“, обясни магистратът.

Служебният защитник на Милен пък му изнесе цяла лекция колко стриктен трябва да бъде, за да не проваля живота си още в началото му.

„Вадя си паспорт и духвам за Гърция, господине“, обясни плановете си Милен.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини