От х:

Днес в x:

”Аргайл: Супершипонин” – гарантирано екшън забавление

Този уикенд по българските кина се появи, може би, първият за тази година голям блокбастър, който ще опита да спечели вниманието на публиката. Екшънът "Аргайл: Супершпионин" е с бюджет от 200 милиона долара, и с режисьор Матю Вон. Той е работил освен по някои от филмите, посветени на комиксовата вселена на X-Men, така и по други шпионски киносюжети - тези за Kingsman, които също се оказаха успешни. 

Освен това в актьорския състав на "Аргайл" са имена като Хенри Кавил, Брайс Далас Хауърд, Сам Рокуел, Самюел Джаксън, Брайън Кранстън, виждаме и екранната майка на Кевин от "Сам Вкъщи", Катрин О Хара в много интересна роля, както и Джон Сина. Естествено, много се говореше за участието на Дуа Липа във филма. То е кратко, но запомнящо се и много изкусително. Музикалната звезда дебютира в киното миналата година, като стана част от актьорския състав на най-успешния филм за 2023-та, а именно – Барби.

Какво обаче се случва в „Аргайл: Супершпионин“? Филмът ни запознава с успешната писателка Ели Конуей, в ролята Брайс Далас Хауърд, която предпочита да живее в шпионския свят на своя главен герой - агент Аргайл. В ролята влиза актьорът, когото познаваме и като Супермен, и като Гералт във Вещерът от популярните книги и сериал Хенри Кавил. Ежедневието на Ели преминава в създаване на неговия динамичен и опасен живот, срещащ го със заплахи, предателства и мисии, от които зависи съдбата на целия свят. Всичко се променя, когато сюжетите й започват да се развиват в реалността, а тя се оказва мишена на шпионска организация, чиито действия твърде много напомнят тези в книгите на популярната писателка. Това е сюжет с много обрати, мога да кажа само, че почитателите на този тип филми ще останат доволни.

Големите звезди на филма се оказват Брайс Далас Хауърд, която е в ролята на писателката Ели Конуей и Сам Рокуел, като нейният шпионин – пазител, който трябва да я предпази от злодеите и да използва пророческите й таланти, за да ги спре. Брайс познаваме от редица популярни филми като новата трилогия за „Джурасик свят“, „Спайдър мен 3“ и „Селото“. Тук тя е малко непохватната, интровертна, но пък изключително талантлива писателка, която трудно приема нездравия интерес към личността й, който задвижва действието във филма. Сам Рокуел пък е носител на толкова много награди, сред които и Оскар за най-добра мъжка поддържаща роля във филма „Три билборда извън града“ с режисьор Мартин Макдона. Тук го виждаме в една майсторски изградена комедийна роля, която често граничи с абсурда, но все пак, говорим за шпионски екшън. А в този тип жанрове всичко е възможно. Ето защо прощавам на „Аргайл“ някои нелогични моменти или направо напълно невъзможни физически.

Хареса ми колко пъстър, откъм дестинации бе филмът „Аргайл“. Преминаваме през Лондон, китна френска провинция, дори арабска пустиня. Феновете на пътуванията ще оценят локациите, които екипът на филма майсторски включва в сюжета.

Въпреки че е над 2 часа „Аргайл: Супершпионин“ няма да позволи да погледнете към часовника си. Ще се смеете, ще тръпнете от напрежение, но със сигурност няма да излезете безразлични от киносалона.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини