От х:

Днес в x:

Тормоз, фиктивен брак, битки за бащинство и една „дипломатическа“ особа. Какво се знае около жестокото убийство

Убитият Пейо Пеев е бил жертва на психологическо насилие от страна на майката на детето му, казва адвокатката му. Дни преди смъртта си той се притеснявал, че тя се опитва да го дрогира

Труп на мъж е открит в лека кола в столичния квартал „Драгалевци“. За убийството са задържани съпругата му и майка ѝ, а причината е спор за родителски права. Така с лаконично съобщение на МВР от неделя вечер започва тази история, която от дни се разплита, стои в центъра на общественото внимание, а предисторията ѝ е като сюжет за криминален сериал - в който има психически тормоз, спорове за родителски права, за бащинство, фиктивен брак, странни семейни отношения с патологични нюанси; има даже в миналото и дипломатически скандал с обвинения за сексуално насилие към посланик, даже и лек политически повей, макар и без никакво отношение към същността на престъплението.

За убийството на Пейо Пеев са обвинени 54-годишната Красимира Трифонова и дъщеря ѝ 33-годишната Габриела Славова, която е била омъжена за Пеев. Към момента Трифонова е в ареста, а дъщеря ѝ е пусната под домашен арест. Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил пред своя блок. На този етап се предполага, че тъщата е удушила Пеев, а жена му го е натискала към седалката, за да не се съпротивлява. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Пеев е баща на голямото дете на Габриела, но той е имал постоянни трудности, за да се вижда с него. За бащинство на второто ѝ дете, 4-месечно бебе, претендира Велико Минков, който оформя странична, но важна линия в сюжета за убийството и предшестващите го събития. Минков също е лишен от възможността да има контакт с детето, за което смята, че е негово и е предприел съответните законови действия, за да го докаже.
Фиктивен брак, психически тормоз

„Бракът на убития Пейо Пеев с Габриела е бил фиктивен. Двамата никога не са живели заедно“, обяви в сряда сутрин адвокатът на жертвата Миглена Балджиева по Нова тв.

Пеев е посещавал два пъти кантората ѝ заради делото, заведено срещу него, съпругата му Габриела и 4-месечното им дете от Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето.

„С мен Пейо не е коментирал конкретни заплахи, но казваше, че е притеснен и се чувства некомфортно в тази ситуация, както и че е ограничен“, разказа Балджиева.

Убитият се е чувствал все по-застрашен и притеснен като често е говорил за манипулативните действия на двете жени - майка и дъщеря.

Адвокатката цитира и съобщение, което е получила от него на 10 януари.

То гласи: „На 7 януари късничко – след 22 часа, се срещнах с Габриела по нейна инициатива. Беше ми малко странно, след като бях говорил с майка ѝ и не видях детето следобеда, но реших от любопитство да видя какво е измислила сега. За моя голяма изненада се държа съвсем нормално, дружелюбно и нито дума за случката от следобеда“.

Въпросната случка е била ново възпрепятстване на контакт с детето му.


Убитият дни преди смъртта си: Говорих с полицаи, че съм бил дрогиран

Съобщението, изпратено до юриста, продължава така:

„Жалко, че бях толкова наивно невнимателен. Донесе две бурканчета с топъл шоколад, което прави и друг път. За съжаление нямам спомен дали съм изпил цялото количество, но в един момент усетих, че нещо ми се премрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах по спомен, слава Богу – безаварийно. Баща ми ме видя и помисли, че съм пил дори.

Сутринта те с майка ми ме събудиха за срещата и още не бях добре. След това тръгнахме към провинцията. Баща ми шофираше, а аз непрекъснато се унасях в сън. Почти целият понеделник мина така. Говорих с полицаи, че се съмнявам, че съм бил упоен или дрогиран. Те казаха, че това може да се хване поне две седмици или месец при тест. Днес бях и на лекар, утре сутрин ще си правя пълни изследвания дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила и сигурно е искала да стане нещо – да ме хванат и да ме изкарат наркоман, за да ме ограничи за детето. Това мисля, че е изключително сериозно положение, но полицаите казаха, че и да подам жалба, само ще я разходят. Но може би е добре да я дам.

След тази среща не съм я чувал по телефона, само си пишем. Аз я отбягвам, а тя е много активна и доста пъти пита как съм. Натиска и пак да се виждаме – нещо да правим през уикенда с детето. Използва го в момента много за манипулация. Честно казано не знам как да се държа в момента, но желание за срещи нямам, а и не знам какво друго може да се опита да ми спретне. Сега не шофирам, за да няма допълнителни усложнения“.

Според Миглена Балджиева Пейо категорично е бил жертва на психологическо насилие от страна на майката на детето му.

При аутопсията му е взета и ДНК проба, за да се установи кой е бащата на второто дете, добави адвокатът по семейно право Йорданка Бекирска по БНТ. Необходим е само един тест, за да се установи дали Велико Минков е баща на детето и така да му бъдат дадени родителските права, каза още тя.
 

Още един баща

Габриела Славова и убитият по жесток начин Пейо Пеев сключват брак три седмици преди тя да роди второто си дете - 4-месечният Кристиян. Освен 44-годишния Пейо за бащинството претендира и бивш депутат - Велико Минков. Той е ИТ специалист от 12 години. За кратко е депутат в 47-я парламент от листата на „Продължаваме промяната“, Габриела Славова пък била кандидат за депутат. (Тази връзка доведе до специална позиция на ПП, че се осъжда убийството и т. н., макар че видимо историята не е политическа). Преди да излезе в майчинство с второто си дете Славова е работила в Община Бургас - началник на отдел „Превенции и младежки политики“.

По думите на Минков и на адвоката му Пламен Борисов Габриела сключва брак с Пейо, за да не може Велико да припознае юридически сина си, а Пеев е бил убеден, че така ще може да вижда по-често 6-годишното си дете. Убитият също имал труден достъп до него - Габриела не му давала да го вижда „по странни причини“ и „достъпът до детето му е ограничаван системно“. Двамата не живеят заедно по време на този „брак“.

„Пейо Пеев се ожени за Габриела, за да вижда първото си дете“, смята Велико Минков.

По думите на Минков двамата с Пеев конфликт не са имали. Убитият е бил съгласен, че имената на биологичните бащи трябва да присъстват в актовете за раждане.

Последно Минков среща Габриела и майка ѝ на Нова година, като успява отдалеч да види и сина си. Двамата са имали „добра връзка“ до средата на бременността на Габриела. След това обаче отношенията им се влошават без причина. До края на бременността Минков се опитва да установи връзка с Габриела.

„Прекарал съм десетки часове с моята психоложка, в които сме коментирали десетки подробности“, каза Минков.

В сюжета днес се включи и адвокатката на Красимира Трифонова - Велика Андонова, за да обяви пред бТВ, че е имало вмешателство от родителите на Пеев, които не са одобрявали Габриела. Поради тази причина те се разделили за известен период от време.

„Родителите на Пейо са искали да вземат голямото дете и са твърдели, че Габриела не е добра майка. Те са създавали конфликта между двамата“, твърди Андонова.


Защо при закрити врата?

Според много от свидетелските показания дъщерята е била силно под влиянието на майката. 54-годишната Красимира Трифонова е представяна като дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд.

Делото за мярката за неотклонение се гледа от Софийския градски съд при закрити врата с оправданието, че ще бъдат разкрити интимни подробности от живота на замесените. Това породи сериозни критики защо се предлага такова специално отношение на обвиняемите. Веднага се появиха твърдения, че това се прави, за да бъде запазена майката, която била дипломат от кариерата и едва ли не публична личност. От градския съд отрекоха това да е било водещото, но останаха въпросите.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.


Дипломатическият скандал за секс тормоз

С майката-дипломат (в кавички или без) е свързан и скандал отпреди повече от 10 години, който е показателен за личността на Красимира Трифонова.

Преди повече от десет години тя е консул в Тайланд. След пристигането на новоназначения посланик Камен Величков там през 2010 г. тя влиза в конфликт с него. По-късно подава жалба, в която се оплаква, че Величков ѝ е упражнявал сексуален тормоз и я дискриминирал. Междувременно за скандала се разбира и в София и е пратена проверка. Малко по-късно посолството в Тайланд тихомълком е закрито от тогавашния външен министър Николай Младенов. Величков е напълно оправдан от Комисията за защита срещу дискриминация. Заключението е, че в жалбата на Красимира Трифонова няма никакви конкретни доказателства и личало, че между двамата наистина има конфликт, но не и на сексуална основа. От протоколите на заседанията на Комисията обаче излизат интересни подробности за самата Трифонова - докато е била на работа в посолството ни в Тайланд тя е назначила там на работа по граждански договор като сътрудник и майка си Т.Т., която после е една от свидетелките по жалбата за тормоза.
Какво ще стане с децата?

Мотивът, с който Габриела Славова-Пеева бе пусната под домашен арест, беше, за да гледа децата си.

В момента са под грижата на близки и роднини, те са в сигурна семейна среда, съобщи обаче в сряда сутрин министърката на труда и социалната политика Иванка Шалапатова по БНТ.

„Когато има кризисен случай, разчитаме на близки и роднини, на приемни семейства, защото това е съвременният начин, по който може да се помогне“, добави тя.

 

Източник: ClubZ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини