От х:

Днес в x:

Енергийната комисия премахна „грешка“ в полза на „Лукойл“ от закон

На заседание, продължило малко над 3 минути, енергийната комисия в парламента прие на второ гласуване проектозакон, уреждащ режима за съхранение на горива, който отменя изменения, влезли в сила през октомври.

С приетите промени се връща старото положение - компаниите - вносители на горива са задължени да съхраняват 50% от запасите си в складове в България, а не 100%, каквито бяха промените от октомври.

След предложение на Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната - Демократична България“ отпадна предвидената либерализация от 1 юли, когато съотношението на съхраняваните в страната и извън нея горива трябваше да се промени на 30 към 70. По време на първото гласуване в зала депутати от опозицията заявиха, че според еврорегламентите е достатъчно 30% от запасите да се съхраняват в други страни и няма нужда количеството да се увеличава до 70%.

Председателят на енергийната комисия Делян Добрев вече е определял приетото през октомври като грешка в полза на руската нефтена компания „Лукойл“, която трябва да се поправи. По думите му 92% от складовете са собственост на „Лукойл Нефтохим“, което ограничава конкуренцията до останалите 8%.

 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини