От х:

Днес в x:

До 50 см сняг в 4 общини, спират тировете от Хасково за Кърджали

Сняг между 30 и 50 сантиметра има по пътищата в общините Хасково, Димитровград, Минерални бани и Стамболово, съобщават от областно пътно управление. Снегонавявания стесняват много пътни участъци, но няма затворени пътища каза началникът на Пътното инж. Живко Боговски. Цялата налична техника е изкарана да чисти и опесъчава. Известно улеснение за пътните е, че в традиционно трудните общини Ивайловград, Тополовград и Симеоновград няма обилни снеговалежи. Там снежната покривка е малка, а в Свиленград направо липсва понеже през почивните дни е валяло повече дъжд.

Напълно забранено е движението на Тирове по посока Кърджали, както и на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Пълни резервоари, ниска скорост и повишено внимание е рецептата за безавариен път за шофьорите. Товарните автомобили да си останат в гаражите, съветват още от пътното.

Най-много вали в хасковско съобщават от синоптичната станция. 35 сантиметра сняг и 47 литра валежи на квадратен метър отчитат измервателните уреди. Повече сняг е имало само в началото на 2001-ва година-над 40 см. 22 сантиметра ио 38 литра на квадратен метър е отчетено в Меричлери, община Димитровград. Село Елена, Харманли, е с 12 сантиметра и 14 литра, а традиционно „валежните“ Долно Ботево/Стамболово/ и Вълче Поле/Любимец/ сега се отчитат със скромните 20 и 12 сантиметра покривка. Температурите днес са около градус под нулата.

Утре валежите ще спрат, очаква се известно затопляне, но времето ще остане облачно. На места ще вали дъжд.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини