От х:

Днес в x:

Хванаха крадла с пълна чанта дрехи от хасковски магазини

    Крадла на дрехи беше арестувана този следобед в един от магазините на ритейл парка в Хасково. Тя е разкрита от служителите на един от обектите с пуловери, задигнати от друга от търговските вериги в близост. При проверката й се установява, че всъщност найлоновата торба, с която се придвижва и раницата й са натъпкани стоки от три хасковски магазина, сред които и такъв за спортни артикули, който се намира в центъра на града.

    След описването на откраднатите вещи и съставянето на протокол за доброволното им предаване, жената на възраст между 35 и 40 години, беше отведена от полицейския патрул. Стана ясно, че е от Хасково, от заможно семейство.

    От магазините разказаха, че набезите напоследък зачестяват. По-малко са случаите на джебчийство на клиенти. В повечето от ситуациите става въпрос за кражби на стоки от самите магазини. Често след преглед на камерите се разкриват и клиентите, които „пипат“ нерегламентирано. Сред тях има теийнейджъри, но обикновено те посягат към евтини артикули, предимно от щанда за козметика. Сериозните набези правят жени и то добре облечени, с поведение, което не подсказва по нищо, че са крадли.

    Начините да си тръгнат без да платят са много разнообразни, разказаха служителите. В някои случаи крадците късат етикетите на стоката, за да се отърват от алармите и навличат дрехите, които са си харесали, една върху друга в пробната. След това излизат натрупани под връхните си дрехи, които през зимата са по-обемни, като коледни елхи, но  незабелязано. Често обаче триковете се хващат след преглед на видеонаблюдението и при следващо влизане на "уж" клиента, от персонала му показват записите. В повечето случаи виновниците са склонни да заплатят това, което са изнесли от магазина „по втория начин“. Получават и забрана да пазаруват в обекта.

    В магазините има създадени и часови патрули, като превенция. Това са служители, които обикалят на определено време в различни точки на обекта. Където обаче площта е голяма, опазването на стоките става много трудно, коментират управителите на веригите.

    Особено по това време на годината, което е момент за еуфорично празнично пазаруване, хората трябва да са по-бдителни и да пазят чантите и вещите си, съветват полицаите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ня
      Някой
      31 -11
      08:07, 14 дек 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Лю
      Люх заврян
      22 -3
      09:11, 14 дек 2023
      Нормално откакто в Бъхлария са на власт тикви и неможачи под крилото на министър Пеевски стандарта на живот падна.Кифлоча вече не може да си купува скъпи китайски парцалки и предпочита да си ги вземе безплатно
    • 3
      Pe
      pepelanka
      17 -1
      15:31, 14 дек 2023
      хасковлии тази крадла е от пазара дето продаваше дини още в началото на пазара стоеше всички я познавате
    • 4
      По
      Последният Хасковлия
      6 0
      18:30, 16 дек 2023
      Бедна шведка от кв. Република
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини