От х:

Днес в x:

-2 °C

Лев за час паркиране в центъра от 1-ви март.Банда разфасова завод. Преглед на регионалния печат

"Банда разфасова завод" пише "Новинар Юг" в заглавие над главата. Става въпрос за симеоновградска групичка която пробвала да разфасова тамошния завод "Фриком" Ад. 4-ма симеоновградчани изтръгнали 720 кг ламарина от сградата на завода, на приблизителна стойност от 240 лв. Операцията щяла да бъде успешна, но полиция ги спряла за рутинна проверка. След като не могли да представят документ за произхода на желязото, те били "поканени" на беседа. Там си признали кражбата.

"1 работещ храни 5" Челното заглавие на вестникът дава данни от статистиката според които броят на заетите в областта намалял от 62 хиляди на 59 847. Регионът ни бил на опашката в страната по доходи със средна заплата от 457 лв.

"ТЕЦ-ът и със соларен парк". Това е новото инвестиционно намерение на собственикът. Иначе проектът за изграждане на две газови централи на мястото на досегашната ТЕЦ, остава.

"ДГ серенада пред МРРБ, за едни 5 млн лв." 5-те милиона са одобрени от правителстовто за проекти за изграждане на пречиствателни съоръжения по река Марица. В знак на благодарност, общината изпраща духовия си оркестър в София за половинчасов благодарствен концерт пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Лекари от региона ще правят дисекция на системата" от страница втора. На регионално съвещание ще се събират управителите на местните болници.

"Гръцките блокади съживиха пазара в Одрин" Част от потока през границата логично се насочва към Турция. Нашите търговци пък хукнаха да зареждат от там. "Берекет версин, дано стачката продължи" доволни са комшиите.

Нашенските треньори вече ще се казват "елитни" научаваме от спортна страница. Думите са на родната легенда в леката атлетика Йорданка Благоева. В момента е част от екипа на министерството на спорта, а от 90-та година президент на федерацията по Аеробика. В спорта предстояли големи реформи. Спортът ни вече отдавна е малък за каквито и да е големи неща, но на новите реформатори това не им пречи. Идеите им обаче стигат до смяна на думи и връщане на стари схеми. Щели да въстановяват УСШ/ ученическа спортна школа/. Нещо, което работеше добре и надлежно бе разбито от реформаторите на прехода.

"Лев за час в центъра от 1-ви март" Синята зона в центъра на Хасково влиза в сила от 1-ви март, информира във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица" Опит да бъде атакувано решението на местния парламент в хасковския съд, се провали. Вносителят на жалбата Георги Майоров от Атака допуснал съществени процедурни пропуски и за това на делото въобще не бе даден ход. Отделно от това съдът съдел по законосъобразност, а не по целесъобразност, за каквато пледирал Майоров. Той между другото предлагаше на колегите си съветници, цените в синята зона да са наполовина заради ниските доходи на хасковлии. Нямаше обаче кой да го чуе.

"Надлез за 2 млн ще правят в Сталево". По предварителни и обнадеждаващи информации, фирмата дето ще прави линията за високоскоростния влак до Димитровград, се навила да направи надлез до димитровграското село. То се прочу с това че правеше протести и блокади на ЖП линията. Тя го режела от най плодородните му земи. Протестът е дал резултат.

"СУ Стефан Караджа в неравна битка за Топ 7" Водещото заглавие е от посещението на Йорданка Благоева. 21 били спортните училища в страната. 7 щели да минат под шапката на министерството на спорта. Тогава парите за издръжка на учениците щели да бъдат много повече. Сега Спортното е общинско училище. Нещо от спортното май не щат. Новата система за делегирани бюджети може да дава по-малко, ама е сигурно. Пък и 3 хиляди лева за издръжката на ученик, звучи бомбастично особено на фона на обикновените училища в хасково където издръжката е около 1200 лв.

Темата на броя: "Плащаме 40 лв за паспорт, 18 за карта". Новите документи за самоличност тръгват от първи март. Дадените цени са само за обикновена поръчка. За международните паспорти трябвало пръстови отпечатъци. За картите, останалите биометрични данни-ръст тегло, цвят на очите и пр.

На стр 2: "Касата кани със sms да си внесем осигуровките" Било национална кампания. От къде в касата ни имат мобилните телефони, чудели се хасковлии според вестник "Хасковска Марица"

"Националния ни интерес е пълна забрана на ГМО" За това настоява свиленградски юрист по повод казуса с Генно модифицираните организми. Темата е развита обстойно на стр. 3.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
26 ное 2020
Последни новини