От х:

Днес в x:

Лев за час паркиране в центъра от 1-ви март.Банда разфасова завод. Преглед на регионалния печат

"Банда разфасова завод" пише "Новинар Юг" в заглавие над главата. Става въпрос за симеоновградска групичка която пробвала да разфасова тамошния завод "Фриком" Ад. 4-ма симеоновградчани изтръгнали 720 кг ламарина от сградата на завода, на приблизителна стойност от 240 лв. Операцията щяла да бъде успешна, но полиция ги спряла за рутинна проверка. След като не могли да представят документ за произхода на желязото, те били "поканени" на беседа. Там си признали кражбата.

"1 работещ храни 5" Челното заглавие на вестникът дава данни от статистиката според които броят на заетите в областта намалял от 62 хиляди на 59 847. Регионът ни бил на опашката в страната по доходи със средна заплата от 457 лв.

"ТЕЦ-ът и със соларен парк". Това е новото инвестиционно намерение на собственикът. Иначе проектът за изграждане на две газови централи на мястото на досегашната ТЕЦ, остава.

"ДГ серенада пред МРРБ, за едни 5 млн лв." 5-те милиона са одобрени от правителстовто за проекти за изграждане на пречиствателни съоръжения по река Марица. В знак на благодарност, общината изпраща духовия си оркестър в София за половинчасов благодарствен концерт пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Лекари от региона ще правят дисекция на системата" от страница втора. На регионално съвещание ще се събират управителите на местните болници.

"Гръцките блокади съживиха пазара в Одрин" Част от потока през границата логично се насочва към Турция. Нашите търговци пък хукнаха да зареждат от там. "Берекет версин, дано стачката продължи" доволни са комшиите.

Нашенските треньори вече ще се казват "елитни" научаваме от спортна страница. Думите са на родната легенда в леката атлетика Йорданка Благоева. В момента е част от екипа на министерството на спорта, а от 90-та година президент на федерацията по Аеробика. В спорта предстояли големи реформи. Спортът ни вече отдавна е малък за каквито и да е големи неща, но на новите реформатори това не им пречи. Идеите им обаче стигат до смяна на думи и връщане на стари схеми. Щели да въстановяват УСШ/ ученическа спортна школа/. Нещо, което работеше добре и надлежно бе разбито от реформаторите на прехода.

"Лев за час в центъра от 1-ви март" Синята зона в центъра на Хасково влиза в сила от 1-ви март, информира във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица" Опит да бъде атакувано решението на местния парламент в хасковския съд, се провали. Вносителят на жалбата Георги Майоров от Атака допуснал съществени процедурни пропуски и за това на делото въобще не бе даден ход. Отделно от това съдът съдел по законосъобразност, а не по целесъобразност, за каквато пледирал Майоров. Той между другото предлагаше на колегите си съветници, цените в синята зона да са наполовина заради ниските доходи на хасковлии. Нямаше обаче кой да го чуе.

"Надлез за 2 млн ще правят в Сталево". По предварителни и обнадеждаващи информации, фирмата дето ще прави линията за високоскоростния влак до Димитровград, се навила да направи надлез до димитровграското село. То се прочу с това че правеше протести и блокади на ЖП линията. Тя го режела от най плодородните му земи. Протестът е дал резултат.

"СУ Стефан Караджа в неравна битка за Топ 7" Водещото заглавие е от посещението на Йорданка Благоева. 21 били спортните училища в страната. 7 щели да минат под шапката на министерството на спорта. Тогава парите за издръжка на учениците щели да бъдат много повече. Сега Спортното е общинско училище. Нещо от спортното май не щат. Новата система за делегирани бюджети може да дава по-малко, ама е сигурно. Пък и 3 хиляди лева за издръжката на ученик, звучи бомбастично особено на фона на обикновените училища в хасково където издръжката е около 1200 лв.

Темата на броя: "Плащаме 40 лв за паспорт, 18 за карта". Новите документи за самоличност тръгват от първи март. Дадените цени са само за обикновена поръчка. За международните паспорти трябвало пръстови отпечатъци. За картите, останалите биометрични данни-ръст тегло, цвят на очите и пр.

На стр 2: "Касата кани със sms да си внесем осигуровките" Било национална кампания. От къде в касата ни имат мобилните телефони, чудели се хасковлии според вестник "Хасковска Марица"

"Националния ни интерес е пълна забрана на ГМО" За това настоява свиленградски юрист по повод казуса с Генно модифицираните организми. Темата е развита обстойно на стр. 3.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини