От х:

Днес в x:

ГЕРБ-СДС и ДПС не участваха в гласуването на вота на недоверие към кабинета "Денков"

ГЕРБ-СДС и ДПС не участваха в гласуването на вота на недоверие към кабинета "Денков" заради "несправяне на Министерския съвет в областта на националната сигурност и отбраната“, предава БТА. В подкрепа гласуваха 66 народни представители, а 61 бяха "против". След почивка, поискана от "БСП за България", предстои прегласуване. 

Според правилника на Народното събрание проектът на решение за гласуване на вот на недоверие на правителството се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

Георги Свиленски от "БСП за България" поиска прегласуване на предложението и почивка, в която народните представители от ГЕРБ-СДС и ДПС да се върнат в залата. Представителите на двете парламентарни групи напуснаха, след като парламентът отхвърли законопроекта, с който се предлагаше отмяна на дерогацията на "Лукойл".

Колегите от ГЕРБ и ДПС подкрепят правителството и ако искат да се разграничат, това става с гласуване в зала, а не с излизане от зала, защото 66 народни представители не могат да свалят кабинета, но 166 могат да го свалят, коментира Георги Свиленски. Ако наистина те не подкрепят този кабинет, да заповядат в зала да го покажат, иначе лицемерието става ясно пред всички български граждани, посочи той.  "Ако наистина нямат дорие на този пропутински, прокремълски, проруски кабинет, както те казаха, да заповядат да го свалят, иначе благодарение на ГЕРБ и ДПС България ще има такъв кабинет още няколко седмици до следващия вот", заяви Свиленски.

След това председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути почивка.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини