От х:

Днес в x:

1000 души се вписаха в регистъра на НАП, за да се пазят от хазартната си зависимост

1000 души наброява вече списъкът в НАП-на регистрирали се в него хазартно зависими от Хасковска област. Статистиката е от декември 2022 година, когато след двегодишно прекъсване приходната агенция поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост.

Хазартно уязвимите лица имат възможност сами да съобщават в офиса на данъчните, че искат да се предпазят от порока си с подаване на заявление, което може да е онлайн или на място в службите на НАП.

Регистърът не е публичен, като достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и от хазартните оператори.

Искане за вписване в регистъра може да подаде всеки, който смята, че не успява да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години. За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри от своя страна заявяват връзка към него през електронната услуга.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини