От х:

Днес в x:

Внезапно почина председателят на съвета на директорите на Лукойл

Председателят на Съвета на директорите на руската компания "Лукойл" е починал на 66-годишна възраст, информира сайтът на компанията.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме за внезапната смърт на Владимир Иванович Некрасов, председател на Съвета на директорите на ПАО "ЛУКОЙЛ". Според предварителното заключение на лекарите смъртта му е причинена от остра сърдечна недостатъчност", пише в съобщението.

Владимир Некрасов работи в нефтената и газовата промишленост близо 50 години, като се издига от механик до генерален директор на "ЛУКОЙЛ - Западен Сибир", ключова производствена компания на групата "ЛУКОЙЛ", след което работи като първи вицепрезидент на компанията, съветник на президента на компанията и председател на Съвета на директорите, припомнят от компанията. Оттам добавят, че той винаги показвал "изключителни управленски умения и идеи за развитие на производството".

Трудовият път на Владимир Некрасов е неразривно свързан със Севера, където той започва работа веднага след като завършва Тюменския промишлен институт.

"Владимир Некрасов има редица успешно реализирани идеи в сферата на разработване на находища, които са развити в цялата нефтена индустрия и стават основа за признанието му в научната общност - през 2000 г. му е присъдена научната степен кандидат на техническите науки. За заслугите си Владимир Иванович е награден с орден "За заслуги към Отечеството" IV степен, орден "За чест" и други държавни, ведомствени и обществени награди. Екипът на ЛУКОЙЛ изразява искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Владимир Иванович", завършва съобщението.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини