От х:

Днес в x:

70 професионални паралелки наесен в областта, 9 от тях - вечерни

Общо 70 да бъдат професионалните паралелки в професионалните и профилираните училища в областта през учебната 2010/2011 г., предложиха днес от Регионалния инспекторат по образованието на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Членовете на комисията, под председателството на зам. областния управител Румяна Въчева, приеха предложения Държавен план-прием за следващата учебна година.

Бяха разгледани и предложенията на училищата в региона. Интерес представляват заявените паралелки от ПГЕТ “Захари Стоянов”-Харманли. От гимназията предлагат да сформират, след многократно настояване от страна на бизнеса, паралелка по лозаровинарство с вечерно обучение. Голяма част от паралелките там са именно с вечерна форма на обучение. .

Още 2 училища в областта ще имат за пръв път паралелки по лозаровинарство – в Свиленград и Ивайловград. Бизнесът по места е изявил готовност да предостави производствената си база за провеждане на практиките на учениците.

От 70-те паралелки за областта 16 са с прием след 7-и клас. Останалите са с прием след 8-и клас, като 43 са с дневна форма на обучение, 9 – с вечерна форма и 2 паралелки в помощни училища.

План-приемът ще бъде изпратен за одобрение в Министерството на образованието, младежта и науката.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини