От х:

Днес в x:

Килърът на Тути се отказа от единия си адвокат, защото не разбирал какво му говори

    Соченият като физически ликвидатор на Тургай Сали-Тути -мексиканецът Виктор Омар беше изправен днес пред Темида. Петчлененият съдебен състав разгледа разпоредителното дело за започване на процес срещу 44-годишния чужденец, в което трябваше да стане ясно дали то ще се води по съкратена или по обща процедура.

    Мексиканецът е обвинен по най-тежкия член на НПК за предумишлено убийство. Омар е сочен като стрелецът, който малко след полунощ на 13 февруари 2022 г. е ликвидирал Тургай Сали пред дома му в съучастие с неустановени подбудители и помагачи. Младият мъж от Хасково оживя след изстрелите, но почина ден по-късно в болница в Пловдив.

    До днес Омар имаше двама защитници-адвокат Антон Попов и адвокат Божидар Иванов. Пред съда обвиняемия заяви, че се отказва от услугите на адвокт Попов. Като мотиви посочи, езиковата бариера помежду им.

    Преди това защитникът му Попов поиска да не се дава ход на делото, тъй като стана ясно, че другият адвокат на мексиканеца няма да присъства в съдебна зала, понеже е извън страната, за което е уведомил съда. Адвокат Антон Попов посочи, като причина за исканото от него отлагане на разпоредителния процес и факта, че има съществено разминаване на защитната линия между него и клиента му в последно време. Стана ясно дори, че Виктор Омар е изпратил жалба до Адвокатската колегия в Хасково срещу адвокат Попов.

    В съдебна зала бяха и роднините на застреляния на 13 февруари 2022 година Тургай Сали. На тях съдът им разясни възможността да се явят на следващото заседание, което беше насрочено за средата на ноември, със свой адвокат. При липса на средства за наемането му, може да им бъде назначен и служебен защитник. Това им право им е било разяснено и в разпоредителния лист, с който са информиарни за процеса.

    „Нямах смелост да отворя този лист и да видя какво пише в него“, призна майката на Тургай Сали пред съда.

    При доказване на вината на Омар, наказанието което следва за него е между 15 и 20 години затвор или доживотен без право на замяна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини