От х:

Днес в x:

Трафикантката на марихуана през „Капитан Андреево“ мислела, че носи билки

Изображение 1 от 4

    42-годишната Дора Михалева и 57 -годишният Ремзи Календер от Нова Загора остават в ареста с постоянна мярка за задържане под стража. Това постанови Окръжният съд на Хасково.

    Двамата са обвинени за опит да пренесат към Турция марихуана за над 70 хил.лева.

    Физическият извършител е жената. Тя е заловена на 13 октомври на граничния с южната ни съседка пункт „Капитан Андреево“. В колата й, отклонена за щателна проверка по искане на Гранична полиция, са открити полиетиленови пакета и две опаковки от чипс със суха тревиста маса. Наркополевият тест дал положителна проба за марихуана. Тя обяснила при разпитите, че е мислела, че в пакетите има билки. В процеса на разследване е задържан като подбудител на престъпното деяние и неин помагач Ремзи Календер. В съдебната зала стана ясно, че именно той е посочен от Михалева, която описала процеса на подготвения незаконен трафик. Пред съда обаче защитата на мъжа контрира, че арестуваната шофьорка на автомобила се опитва да „натопи“ Ремзи и той няма нищо общо със случая. Адвокатката му опита да измъкне по-лека мярка с твърдението, че при ареста са извършени множество претърсвания, включително и на жилището и ресторанта на подопечния й, но там нямало открито нищо съмнително.

    В заседанието обаче от обвинението цитираха, че има данни за контакти и на двамата с хора, които се занимават с трафикирането на дрога. Освен това справките сочат, че през септември, тази година, Дора и Ремзи са пътували отново до Турция в една кола.

    И двамата са с предишни присъди, по които са реабилитирани. Жената е съдена за измама, а мъжът е имал осъдителна присъда по престъпление, свързано с наркотици.

    Ако сега се докажат обвиненията им за опит да пренесат незаконно 4,422 килограма на стойност 70 752 лева, ги грози затвор от 10 до 15 години и глоба между 100 и 200 хил.лева.

    Днешното определение на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен срок.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини