От х:

Днес в x:

Собственик на 3 апартамента и 30 дка в Хасково иска опрощаване на такса смет

Имотният Панайот Панайотов иска освобождаване от такса смет при публичното обсъждане на бюджета днес

Собственикът на три апартамента и 4 парцела в Хасково с обща площ близо 30 дка иска опрощаване на такса смет. Две от жилищата на Панайот Панайотов са на ул. „Сан Стефано“, третият е на „Александър Стамболийски“. Парцелите са в регулацията на града, единият от тях е в Източна индустриална зона. Данъчната основа, на която са изчислени налозите, е 161 516 лева. Таксата смет, срещу която протестира Панайотов, е 1200 лева.

Имотният хасковлия взе думата днес при обсъждането на бюджета за 2010 година. Протестите му бяха, че не може да се плаща за услуга (събиране и извозване на смет), която не се получава. Той не можел да живее в няколко жилища едновременно. От 6 години търсел среща с кмета, но досега не е бил приет на разговор, затова използвал днешното публично обсъждане. По думите му служителите от общинската администрация отказвали да приемат молбата му за освобождаване от налога.

След срещата обаче се оказа, че молбите му са били приемани и им е отговорено. Отговорът е от Общинския съвет и гласи, че няма законово основание да не плаща такса смет.

Преди няколко години бяха разкрити множество собственици, които декларирали, че не живеят в дадено жилище и са били освободени от данъка. Проверка на водомерите и електромерите обаче недвусмислено показа, че домовете са обитавани.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини