От х:

Днес в x:

Кметът Иванов: Бюджет 2010 е бюджет на оцеляването

Заместник кметът Недялка Станева и Георги Иванов на обсъждането

Бюджетът за тази година е бюджет на оцеляването. Това заяви при публичното обсъждане на финансовата рамка на община Хасково кметът Георги Иванов. Кризата в държавата не може да не рефлектира и върху общината. Затова сме предвидили пари само за най-необходимото и да се надяваме на Божията помощ нещата да се оправят, каза още Иванов.

Той все пак изрази известен оптимизъм заради одобрения проект за облагородяване на градската среда за 10 млн. лв. Работата по 10-те обекта ще започне в скоро време и трябва да приключи до 20 месеца.

Единственото сигурно нещо през тази година е чистотата. Парите, събрани по този параграф, не могат да се харчат за друго. От миналата година има остатък от около 100 000 лв., стана ясно още от думите на кмета.

На обсъждането на бюджета присъстваха и представители на Младежкия парламент в Хасково, което изненада и зарадва градоначалника и шефа на ОбС Делян Делчев, който ги покани на сесията следващия петък. Младежите зададоха и своите въпроси, които очаквано бяха свързани с техните проблеми. Ще има ли университет в Хасково? Това попита от упор председателят им Никола Сталев.

Не съм се отказал, отвърна кметът. Хасково ще има университет. Преговорите за създаване на филиал на виенския Технически университет продължават, увери ги той. Не знам кога – дали след две или след три години, но Хасково ще има университет и той ще спаси града, добави Иванов.

Тодор Кръшков

Представителите на Младежкия парламент
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини