От х:

Днес в x:

Зона за тийнеджъри води в библиотеката в „Заря“ десетокласници от Димитровград

Изображение 1 от 5

    Кът с удобни и уютни места за четене и нова литература, която младите хора предпочитат в свободното си време, за да разнообразят задължителното съдържание по уроците, вече има в библиотеката в Читалище „Заря“ в Хасково. Новата придобивка е организирана с финансиране по общинската наредба за подпомагане на културни инициативи.

    Неколцина младежи този следобед се забавляваха в читалнята на библиотеката и изследваха новото място, в което могат да се събират и да споделят не само книги, но и теми, които ги вълнуват.

    Решихме да превърнем библиотеката наред с място за четене, и в предпочитано средище за общуване на младежите от града, споделиха от екипа.

    Десетокласничките Вероника и Габриела учат в ПМГ „Иван Вазов“. Момичетата бяха сред посетителите в тийн зоната. Дошли от Димитровград в Хасково този следобед, разбрали, че има нова книги и ново място за четене в библиотеката в „Заря“. Обичат да четата биографии, но и фентъзи и с удоволствие споделиха пространството с останалите си връстници.

    А от библиотечния екип разказаха, че са се постарали като начало на идеята да създадат неформалната обстановка в читалнята. До удобните кресла за младежите са разположени и стелажите с книги, подходяща за възрастта на младежите- не само речници и помагала по природни науки, но и българска и чуждоезична художествена литература. Посетителите на читалнята разполагат още с камери за лаптоп, слушалки и с възможност да правят справки на компютрите, с които е оборудвана тя.

    На новото място една от първите срещи ще е с екипа, възстановил емблематичното от близкото минало за подрастващите списание „Дъга“. На 12 октомври от 15 часа в библиотеката в „Заря“ ученици от Хасково ще се срещнат с Андрей Андров-един от съпредседателите на сдружението, което седи зад възстановеното списание. Той  ще представи новите му броеве. Учениците ще видят и част от старите, които са в архива на читалищната библиотека.

    На 13 октомври Денис Българанов и Джулиано Димитров от екипа на списанието ще продължат да повдигат завесата пред тинейдъжирите за това как се ражда един герой и как той оживява  чрез похватите на анимацията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини