От х:

Днес в x:

Благотворителен концерт на местните състави събра пари за лечението на Златина и изпрати подкрепата си към нея

    Голям концерт в подкрепа на 15-годишната Златина Николова, която е в клиника в Турция за спешна бъбречна трансплантация, организираха тази вечер местните състави от Хасково. Интервенцията ще се извърши в петък, а донор на момичето ще е нейната баба Мария Димитрова. В навечерието на операцията десетки хасковлии, които подкрепиха благотворителната кампания за лечението на момичето, изпратиха своите надежди към Злати и баба й.

    В концерта в зала „Дружба“ се включиха гласовитите деца от ДВГ "Орфейче“, танцьорите от Спортен клуб „Рона“ и  Танцов спортен клуб „Тангра“, Танцов клуб „Колора“, танцовите ансамбли „Хасково“, „Златна Тракия“ и „Южняци“, от ансамбъла по народно пеене и танци „Китна Тракия“, както и балерините от „Алегро“. В подкрепа на Злати участваха и гимнастичките от Спортен клуб по художествена гимнастика „Аида“. Участие в концерта взеха и танцьорите от ФК “Славяни“, пяха и възпитаниците на школата по народно пеене „Зора Зорничка“  и по-големите от женския хор „Зора Зорница“, а също и от школа „До Минор“ . В благотворителната кауза се включи и DJ Петьо Сталев.

    От продажбите на покани и от благотворителната кутия в залата бяха събрани 5050 лв. Сумата беше предадена в края на вечерта на дядото на момичето, който беше в залата и направи снимки и клипчета, за да изпрати цялата подкрепа на всички присъстващи, към внучка си и съпругата си.

    Само за броени дни от обявяването на кампанията, местната общественост се обедини и събра цялата необходима сума за извършването на трансплантацията. Парите, събрани на концерта тази вечер, ще са в подкрепа на последващите стабилизиращи необходими интервенции.

    Средства могат да бъдат дарени по банкова сметка:

    Златина Бориславова Николова

    IBAN: BG52STSA93000030202820

    BIC: STSABGSF

    Банка ДСК

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини