От х:

Днес в x:

Изграждат Център за високи постижения в ПГДС „Цар Иван Асен II“ за 1.4 млн. лв.

Община Хасково обяви обществена поръчка по проект „Изграждане на Център за високи постижения към ПГДС „Цар Иван Асен ІI“, съобщиха от кметството. Срокът за подаване на оферти е до 11.10.2023 г.

Община Хасково кандидатства по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, приоритетни оси „Образование и умения“, процедура „Изграждане на центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение“. Целта на предложението е осигуряване на условия за качествено образование, чрез създаване на съвременна образователна среда в ПГДС "Цар Иван Асен II“ Хасково. Идеята е да се създаде модерна и високотехнологична материална база в професионалната гимназия, която да предостави възможност за съвременно обучение по професионална подготовка на учениците в рамките на училищното образование, отговарящо на обществените трансформации в XXI век и променящите се изисквания на пазара на труда.

Новопроектираният център ще бъде в имот публична общинска собственост. В нея ще бъдат разположени шест съществуващи сгради - учебен корпус, общежитие, физкултурен салон, складови сгради, работилници и трафопост. В имота има обособени спортни съоръжения – тенис корт и футболно игрище. Центърът за високи постижения е самостоятелна сграда. Тя ще е на 4 нива с работилница, санитарни възли и складово помещение, котелно помещение със самостоятелно обособен вход. В основната част ще има учебни кабинети и лаборатории - по геодезия, по механизация на горското стопанство, по вградени управляващи системи, лаборатория за изпитване на строителни материали, студио по дизайн с копирен център. В корпуса ще има още зала за събития и техническо помещение, помещения за учители и архив. Сградата ще бъде енергиен клас ”А”. Отоплението ще е решено с модерни котли на природен газ.

При проектирането на сградата са съобразени изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията. Проектът включва и благоустрояване на прилежащите терени към сградата.

За обекта е налице оценен и одобрен инвестиционен проект. Прогнозна стойност е 1 400 420,12 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е до 510 календарни дни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини