От х:

Днес в x:

Поломена от буря акация, превърната в мебели бижута донесе на Царската гимназия златен медал

Изображение 1 от 4

    Поломено в буря дърво заживя нов живот като сърцевина на мебели бижута, изработени от 11-класници от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

    Уникалните маса, тоалетка, табуретка и козметична кутия донесоха на отбора: Емилия Пламенова Цветкова, Росен Бисеров Разцветников и Кирил Костадинов Георгиев от Хасково златен медал за иновативните мебели, представени от тях на ученическото Национално състезание "Mебели. Стилни мебели и дърворезба"

    надпреварата се проведе на 27 и 28 април в силна конкуренция с мебелисти гимназисти от професионални училища от Троян, Ямбол, Сливен, Велинград, Варна, Пловдив и Русе.

    Перфектна изработка, творчество и артистичност, съчетани с умение за презентиране са осигурили победата на отбора на ПГДС-Хасково.

    Показаната от хасковските ученици техника, приложена в изработката на мебелите, с които буквално са взривили журито в категорията"Иновации в мебелното производство", не е била презентирана на Националното състезание поне от десет години. Хасковският тим е работил със смола и е представил две техники с този материал. Акацията също е сред видовете дървесина, които се водят като трудоемък материал. За подготовката на дървесината за мебелите от падналото дърво в двора на гимназията, са помогнали лесничеите от Хасково.

    Престижното отличие е поредното признание за високия стандарт на обучение, което вече е наложен модел в мебелопроизводството от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ -Хасково.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    Случаен виц

    Последни новини