От х:

Днес в x:

Взеха книжката на ексмитничар с 10 хил. евро джобни. Фен на Бойко си продава бъбрека. Преглед на печата

Взеха книжката на ексмитничар с 10 хил. евро джобни, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Димитър Николов – Шопа, бил спипан да управлява джипа си с 0.86 промила алкохол в кръвта. В колата полицаите открили 10 000 евро, които по непотвърдена информация били джобните пари на Шопа. Той отрича.

Областта остана с 4 болници, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Ивайловградската вече обяви, че хлопва кепенци от март, когато свършва общинската субсидия, лечебното заведение в Любимец също е на финалната права от съществуването си заради малкия брой пациенти – едва 214 за цялата минала година. Все още има някакъв шанс лечебницата в Любимец да се запази – през март да кандидатства по клинични пътеки за долекуване или да се превърне в център по физиотерапия, допълва изданието.

Бойко Борисов инспектира аутобана, пише още на първа страница. Премиерът се заканил да провери строежа на магистрала „Марица”, който се влачи вече 20 г. Той бил изумен да чуе, че от 35-те километра са готови едва 15.  

Три пъти по-малко лични асистенти, пише в ацента на втора страница. Промените в закона предвиждат персонални помощници само за инвалиди, приковани за 24 часа на легло.

2 млн. винетки за продажба от днес, пише още на страницата. Вече са пуснати в продажба винетките за тази година. Могат да се намерят по бензиностанциите.

Гледат дела със стари заседатели, информира вестникът на трета страница. Нови наказателни процеси със старите събедни заседатели тръгнали в Димитровград. Според юристи това е основание да се иска отмяна на присъдата, каквато и да е тя, защото мандатът на старите заседатели е изтекъл миналата година.

Отказват детска градина на дете без имунизации, пише в голям материал на 4 страница в броя. Димитровградчанката Петя Арнаудова сигнализирала за проблема. Тя обаче съзнателно е отказала имунизация на детето си. А ваксините са задължителни. Материалът повдига темата за ползата и вредата от ваксините.

Хазарт затваря магазини, пише на страница 5. Фалиращи търговци от Свиленград обвиняват многото казина и игрални зали в града, които отклонявали потока от клиенти.

Художник става поп, пише в акцента на забавната страница. Живописецът от Свиленград Тошко Тодоров имал мерак да стане Божий наместник в Капитан Андреево.

Фен на Бойко си продава бъбрека, пише в голямото заглавие над главата „Новинар юг”. 38-годишният Велин Велинов, който миналото лято нашумя с велосипедния си поход от Пазарджик до Хасково, за да гласува, е обявил за продан единия си бъбрек. Иска му 5000 лв. До крайната стъпка стигнал заради мизерията.

Азиз оттече, леко подигравателно пише в другия акцент на първа страница изданието. Шефът на „Напоителни системи” Азиз Шакир е освободен от поста си.

Горското с нов шеф, продължава на втора страница с кадровите новини вестникът. Делчо Повов е свален от началническия пост, столът му заема досегашният шеф на горските в Харманли Антони Тодоров.

Италианец в кома след каваци с джип, пише в акцента на 3 страница. 54-годишният Клаудио се обърнал с джипа си в Харманли миналата вечер. С него в колата била 23-годишната Росица Стоянова, която обаче не е пострадала сериозно в катастрофата, пише вестникът.

Създадох ДПС, днес съм последната дупка на кавала. Това казва в интервю за изданието един от основателите на движението на доганистите в Хасково Емин Рамадан. Разговорът с него е на 6 страница.

Боян Радев ще празнува рожден си ден в Димитровград. Това казва самият той на друг рожден ден – на собственика на местен клуб.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини