От х:

Днес в x:

Лозко Лозев е новият председател на Управителния съвет на ВиК холдинга

    Хасковлията инж. Лозко Лозев е новият председател на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Зам.-председател на УС ще е Ирена Георгиева. В УС на „Български ВиК холдинг“ ще са и хасковлията Владимир Бибов и Атанас Бояджиев.

    Инж. Лозко Лозев има магистърска степен „Водоснабдяване и канализация“ от УАСГ. Бил е главен инженер на „ВиК“ - Хасково, занимавал се е с проектиране на водопроводни и канализационни мрежи, поддръжка и ремонт на ВиК мрежи.

    Владимир Бибов притежава магистърски степени по „Публични финанси“ от УНСС и „Журналистика и медии“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има 14 г. опит във финансовия сектор, от които 5 г. в Комисията за финансов надзор. Бил е съветник в политическия кабинет на МРРБ в периода юни – август 2023 г., като е отговарял за политиките във ВиК сектора.

    ВиК инженерът и дългогодишен преподавател в УАСГ проф. д-р инж. Ганчо Димитров става председател на Надзорния съвет на „Български ВиК холдинг“.

    Новата ръководна структура на дружеството е подадена към Търговски регистър, където тече процедурата по вписването ѝ.

    Целта на връщането на двустепенната форма на управление е да се оптимизира работата във ВиК сектора, да се засилят проектите за модернизация на ВиК мрежата и инфраструктурата, да се реализират редица големи водни проекти, с които да се подобри качеството на предлаганите услуги за гражданите, да се подпомогнат ВиК операторите при реализацията на проектите им с европейско финансиране, да се предприемат мерки за финансовото оздравяване на ВиК дружествата от структурата на ВиК Холдинга.

    В Надзорния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД влизат още инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини