От х:

Днес в x:

Все повече хасковлии предпочитат виртуалния ПОС терминал на НАП

Все повече хасковлии предпочитат да платят данъците и осигурителните си вноски чрез виртуалния ПОС терминал на НАП, отчитат от офиса на приходната агенция в града. Малко над 700 000 лева са платените по този начин - задължения към бюджета за първите осем месеца на тази година, докато за същия период на 2022 г.внесените онлайн суми са били близо половин милион лева. Приходите, постъпили в бюджета чрез виртуален ПОС, представляват 6 на сто от всички данъчни, осигурителни други суми, платени в Хасковска област, чрез виртуални или физически терминални устройства на НАП.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в сайта на приходната агенция, обясняват от офиса в Хасково. Данъчните обръщат внимание, че за плащане чрез виртуалния ПОС терминал не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод. 

Онлайн плащането към НАП набира популярност не само, защото е без такса, но и спестява време на потребителите, тъй като не се налага да посещават офис на администрацията и могат да направят превод по всяко време на денонощието, когато е удобно за тях. Всеки, който притежава банкова карта, може да превежда чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП, както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от Агенцията, като глоби от КАТ, съд, община и други, допълват още данъчните в Хасково.  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини