От х:

Днес в x:

Съдът праща ревизори в община Хасково

Тройна съдебно-икономическа екпертиза, която да разнищи бюджета на община Хасково за периода 2006-2008 година, назначи днес окръжният съд. Това стана в хода на процеса срещу кмета Георги Иванов.

Градоначалникът е обвинен, че е ощетил местната хазна със 113 000 лв., които представляват лихви по неизплатена сума на БИЛЛА. Търговската верига възнамеряваше да построи хипермаркет в града, но впоследствие се отказа и поиска обратно преведените авансово пари. Последваха съдебни дела, а в началото на 2008 г. БИЛЛА дори блокира сметките на общината.

Искането за счетоводната експертиза бе направено от адвокатката на Иванов - Розалина Апостолова.

Юристката веднъж вече успя да се пребори за оправдателна присъда на кмета по обвинение в подкуп от фирма „Дусман”.

Една от защитните тези на адвокатката е, че сред блокираните от БИЛЛА сметки е била е тази, в която са се намирали останалите 200 000 лв. от преведените от търговската верига пари. От фирмата си искали обратно сумата, но отказвали да деблокират сметката, което на практика е направило невъзможно връщането й.

В тази връзка адвокатката иска от съдебните експерти да отговорят и на въпроса – какви биха били лихвите, ако общината бе изтеглила заем от банка, за да върне на БИЛЛА парите.  

Следващото заседание по делото е насрочено за 10 март.    

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини