От х:

Днес в x:

Честит празник, Димитровград!

На 2 септември (събота) от 20.00ч. на пл.България ще започне Празничната програма по повод 76 години от създаването на Димитровград. В чест на  инициативата „Международно културно сътрудничество“, Димитровград ще бъде Почетен домакин на Официалната церемония за връчване на Отличието  ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА, информират от местната администрация.

Гости на празника на Димитровград ще бъдат Президентът на Република България Румен Радев, Н.Пр.Фредерик Мьорис - посланик на Кралство Белгия в България, Мария Луиса Сантос Гарсия - директор на Институт "Сервантес" при Посолството на Кралство Испания и други официални лица. 

Събитието ще започне с официалната церемония по приемане на строя от Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и издигане на националното знаме на Република България. 

От сцената на пл.България кметът на община Димитровград Иво Димов и президента ще поздравят гражданите по повод празника на Димитровград. 

Непосредствено след официалните приветствие събитието ще продължи с церемонията по връчване Отличието ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА. Отличието се връчва от Съвета на европейската научна и културна общност, Клуба на българския културен и научен елит и Българския културен център „Ботев институт“, които от 15 години организират Официалната церемония – с Отличието се награждават Посолства, Културни центрове, Европейски и Български Институции и Градове – като Страсбург, Нахар, Флоренция.....

ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА в Димитровград  ще се връчи на Посолството на КРАЛСТВО БЕЛГИЯ в България – за културно сътрудничество; на ИСПАНСКИЯ Културен институт„Сервантес“ при Посолството на Кралство ИСПАНИЯ в България – за дългогодишна културна дейност; на  НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ –- за принос към развитието на българската култура и на Община ДИМИТРОВГРАД –- за богата съвременна културна дейност.

Кулминацията на празника ще бъде грандиозно пиротехническо шоу. Тази година спектакъла ще проектира звездни красоти от три сгради - на Търговския дом, от сградата на бл.16 над Търговския комплекс и сградата на общината. Вечерта ще завърши с концерт на обичаната Михаела Филева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини