От х:

Днес в x:

Фотоизложбата „Спортната слава на Хасково“ представя славни моменти от близкото минало

Изображение 1 от 3

    Община Хасково представя фотоизложбата „Спортната слава на Хасково“.

    Тя е част от поредицата „Хасково в спомените“, която се осъществява, благодарение на любителски архивни снимки от миналото на нашия град. Третото издание на „Хасково в спомените“ представя снимки от личните колекции на именити хасковски спортисти, които разказват за бляскавата спортна слава на Хасково в традиционно силните за града ни дисциплини.

    Фотографиите припомнят за един от най-проспериращите спортове в Хасково- мотобол, както и славни моменти от историята на хасковския футбол, борба, вдигане на тежести, баскетбол и други.

    Изложбата се осъществява по идея на Иса Агушев, човекът, който колекционира и проучва снимки от необятното минало на Хасково.

    Изложбата ще бъде експонирана в пешеходната зона на централна градска част, пл. "Атлантически", откриването й е на 1 септември от 12,00 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      Бай Танас общественик
      10 -4
      22:48, 29 авг 2023
      Всичката ни слава и лаври са от соц времената и са при управлението на партийни секретари като Господин Корцанов и тнт! Понеже съм почти връстник от онова време и си спомням много добре за Тенчо Тумбето, Проданчето, Тошо и други след тях, които, играеха мото бол . Играеха със собствени мотоциклети, нямаха спонсори, всичкото бе за победа и прослава на града ни!!! И накрая една неделя паднаха от отбора на Мадан по мотобол и този спорт изчезна завинаги от града ни. Играехме и футбол на стадион Канев и бяхме лидерите на Б група. Ако видим статистиката от онова време Лудогорец си ги биехме с поне 4-5 гола като домакини, Бдин, Хебър, Чардафон и други .

      Съвет!!! Кмете тази изложба ще ти свали допълнително и без това мижавият ти рейтинг преди изборите !!! Хасковлии в момента си спомнят с носталгия към миналото ни от социализма и настоящето в момента в твое лице за Хасково, им се вижда като обещание за лъскава бедност!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини