От х:

Днес в x:

Служителите на "Борба с градушките" затварят пътя между Хасково и Пловдив с протестно искане за по-високи заплати

Служителите на "Борба с градушките" ще блокират на 1-ви септември възлово кръстовище на пътя между Пловдив и Хасково, в близост до с. Поповица, в знак на протест срещу хроничното недофинансиране, както на сектора, в който те работят, така и на този в „Рибарство и аквакултури".

15 процента увеличение на заплатите за служителите в агенциите, е искането, което ще бъде поставено по време на ефективните действия от Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. Протестът е насрочен за 8 сутринта.

„За нас е изключително важно да се реши проблема с хроничното недофинансиране в Изпълнителна агенция „Борба с градушките" , както и да се коригират възнагражденията на служителите, които в момента са обидно ниски. Един ракетострелец, който работи на открита площадка при 40-градусова жега получава брутно възнаграждение от 913 лева, а чисто 760 лв. “, посочи председателя на ФНСЗ Валентина Васильонова. Освен това хората от сектора извършват и сериозна аналитична дейност по събиране и обработка и анализ на информация, която подават към останалите служби, посочи Васильонова. От синдикалната федерация изчислява, че икономическият ефект от работата на служителите в "Борба с градушките възлиза на 168 млн.лева. „На практика исканото увеличение е изработено отдавна от хората в сектора и е краяно време държавата да намери механизъм, за да задоволи исканията им4, подчерта председателката на Федерацията на независимите синдикати в земеделието.

В протеста ще се включат и служители от звеното в региона на Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    Бре бре
    24 -7
    18:41, 29 авг 2023
    40 градуса. 15 дена в годината. По скоро лежат по цял ден на сянка. Като ме им харесва са напуснат. Друга работа да си намерят. Дават ги неброени
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини