От х:

Днес в x:

Над 14 хил. договора за работа на полето в региона от началото на годината

14457 еднодневни трудови договора са предоставени от началото на годината в региона на Хасково. Те са издадени от местната дирекция по труда на 96 земеделски стопани.

Фермерите, които които отглеждат плодове, зеленчуци, розов цвят, лавандула и тютюн, могат да наемат законово работници за обработка на посевите си чрез трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа.

Еднодневните трудови договори се съставят в два екземпляра, единият от които задължително се връчва на работника преди започване на работа. Образците на тези трудови договори земеделците могат да  генерират сами, по всяко време, дори в извънработното на администрацията чрез специалния софтуер за предоставянето им. Те обаче могат да се използват само от работодателите, които са регистрирани като земеделски стопани и тютюнопроизводители.

Авансовите осигурителни вноски по тях се внасят в съответната компетентна Териториална дирекция на НАП. В началото на седмицата от НАП-Хасково съобщиха, че регистрират средно по 130 трудови договора на ден през летния сезон.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини