От х:

Днес в x:

Затварят временно бул. „Раковски“ в Хасково за преасфалтиране

Изображение 1 от 5

    Започва ремонт на настилката на булевард „Раковски“ в Хасково, съобщиха от Община Хасково. В тази връзка ще бъде въведена временна организация на движението на автомобили.

    Ремонтът на бул. „Раковски“ ще бъде извършен на 5 етапа.  

    Ремонтните дейности ще започнат с изпълнение на 1 етап в понеделник, 14 август 2023г., от 7:30 часа в източното платно на булеварда, в отсечката между бул. “Съединение“ и ул. „Дунав“. Движението в участъка ще бъде затруднено, на моменти работата ще обхваща и двете ленти на платното. Дейностите ще продължават до 16:30 часа всеки ден, включително и събота. След този час движението по платното ще бъде възстановявано. На място ще има поставена сигнализация, ще патрулират и указват съдействие екипи на сектор КОРЗ и служители на „Пътна полиция“.

    Създадената временна организация в участъка предвижда и промени в движението на градския транспорт.

    Тролейбуси №108 и №308 ще бъдат заменени с автобуси. Във времето на ремонта, от 7:30 до 16:30 часа, маршрутът е: ЗММ – Автогара - ул. “Булаир“ - ул. “Дунав“ - бул. “Раковски“. Автобусът по линия №104 променя маршрута си от Първа поликлиника /ДКЦ 1/ - бул. „България“ - бул. “В. Левски“ - ул. „Дунав“ - бул. „Раковски“. След 16:30 часа, когато приключват ремонтните работи, движението и на автомобили и на градски транспорт се възстановява през участъка, който е в ремонт. През целия период на изпълнение на ремонта на настилката на бул. „Раковски“ автомобилите на Противопожарната служба, Спешна помощ и органите на МВР ще бъдат пропускани.  

    Следващите етапи от ремонта на булеварда ще се изпълняват, както следва: източно платно на бул. „Раковски“ в отсечката от ул. „Дунав“ до ул. „Ком“, западно платно на бул. „Раковски“ от ул. „Ком“ до ул. „Дунав“, западно платно от ул. “Дунав“ до бул. „Съединение“, ремонт на настилката от кръговото кръстовище на бул. „Раковски“ с ул. „Ком“ до края на булеварда, бензиностанция OMV.

    Основните дейности ще се извършват поетапно и ще приключат в рамките на един месец.

    Днес служители на хасковската фирма „Европът“ ремонтираха бордюри в платното за движение в посока изхода на града. Идеята бе да се коригира нивото им. Заради дейностите и използваната техника, лявата лента бе отцепена за движение на коли.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      No
      Nostradamus
      54 -4
      13:01, 11 авг 2023
      Котешки каваци. Предизборно.
    • 2
      Пе
      ПЕДАЛОВРЪТКО
      16 -8
      14:16, 11 авг 2023
      Искам велоалеи, да си въртя педалите спокойно.
    • 3
      До
      До кога така
      27 0
      14:39, 11 авг 2023
      Оранжевата жилетка е ок, но с това не приключва работното облекло.
      Иначе проверки правят по фирмите дали има, а тук по медиите ги има и пак без работно облекло.
      Да се сезира който трябва.
      Ама така е в гърболандия.
    • 4
      Ня
      Някой
      8 0
      08:50, 12 авг 2023
      Булевард "Раковски" и ул "Дунав" не са чак толкова зле! Виж със сравнение на ул"Добруджа"и ул"Преслав" пред административен съд е ужас ....а за моста на Промишления пазар срещу "Маракас" да не говорим.....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини