От х:

Днес в x:

500 лв. глоба за подателите на брошури с реклама, ако не желаем да ги получаваме

50 лв. за първо нарушение и 500 лв. при повторно ще е административната санкция за еднолични търговци и фирмите, които пускат нежелани рекламни брошури в пощенските кутии на хасковлии. Решението касае промяна в Наредбата за рекламната дейност. Тя  беше утвърдена днес от Общинския съвет.

Домакинствата ще обозначават, че не желаят да получават рекламите чрез стикер „Стоп реклама“, който още трябва да залепят на пощите си или друго видно място на дома си. Предложението е на Иван Минев от ГЕРБ. Целта  е да се ограничи генерирането на отпадък за тези, които не се интересуват от рекламни материали. Този механизъм е прилаган успешно в страни като Германия, Белгия и Франция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Бай Танас общественик
    22 0
    11:29, 11 авг 2023
    Най-много са рекламите на фирмичките за бързи кредити. Интернет пространството е пълно също със всякакъв вид реклами и там също бива да се вземат мерки.
  • 2
    Вземете мерки най накрая и глобявайте за тези реклами, които се лепят навсякъде. Хайде малко ред. Вие в цивилизована страна така можете ли да видите навсякъде залепени реклами или пък некролози. Това е варварство. Като толкова ви е жал за починалите ви близки се погрижете за гробовете им, не лепете навсякъде некролози. Много сме далече от Европа. Хайде малко да стане по подредено, по чисто, хайде да не биете жените като комшиите в Турция. Хайде първо ние да станем малко по културни и да се погрижим да е по чисто около нас.Хайде да си оправим съдилищата и корумпираните да влизат в затвора. Хайде да започнат все по често да отнемат колите на пияните и дрогираните. И още толкова много неща можем да направим за да подобрим сами нашият добствен живот. А ние нищо не предприемане и чакаме Европа да ни оправи ....
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини