От х:

Днес в x:

Надрусан холандец- трафикант на дрога остава в ареста

Холандец -трафикант на дрога през границата ни с Турция при Граничния пункт „Капитан Андреево“ остава в ареста с решение на Пловдивския апелативен съд, което потвърждава това на окръжните магистрати от Хасково.
 
Той бе арестуван на 1 август когато се  опитал да влезе от България в Турция с лекия си автомобил „Сеат“ и да продължи за Грузия. На полицаите направило впечатление неадекватното му поведение и го тествали с „драг чек“, който показал, че шофира след употребата на кокаин. При претърсването на леката му кола, в тайник на вратите, полицаите намерили и иззели 530 грама кокаин за 100 700 лева и 6 килограма хашиш за 30 000 лева. В действията по откриване на дрогата е участвало и обучено митническо куче.
 
Мъжът е с повдигнати две обвинения – за опит за контрабанда на наркотични вещества през граница и за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.
 
Ако вината му бъде доказана, наказанието е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.
 
Решението си да остави задържания зад решетките Пловдивският административен съд обосновава с реалната опасност той да извърши престъпление, както и да се укрие от органите на реда, тъй като е чужд гражданин и няма каквато да го свързва с България.
 
Определението на Апелативния съд е окончателно.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини