От х:

Днес в x:

Капан за коли троши автомобили край Стойково

Иван/вляво/ и Стойчо показват капана за коли

Две дупки в асфалта на международен път Е-80 „успешно“ разбиха над 30 коли край хасковското село Стойково, за по-малко от месец. За проблема сигнализираха читатели на Haskovo.net. „Спукани гуми, разбито окачване, смачкани ламарини. Това оправям всеки ден от началото на декември“ твърди Иван Генов, който работи на близката бензиностанция. Според него повредата в пътя досега е снимана многократно от застрахователи и полиция, но дупките остават непокътнати вече месец. Стават само по-дълбоки.

Едната от тях, с кръгла форма и диаметър около 1 метър, е изцяло в дясното платно на влизане в Стойково. Според Иван, когато засилените коли идват откъм Харманли, те завиват рязко наляво за да я избегнат. Тук обаче е капанът. Точно в средата, на осовата линия, е втория „кратер“. Той е тесен, продълговат, с дълбочина около 1 педя. Попаднала вътре гумата се пръска. Част от колите се отървават само с това или с разкривена джанта. Други „залитат“ към бетонната ограда вляво или в по-добрия вариант, към бордюра вдясно. Допълнителните щети са калници и броня.

Нещо подобно се е случило със Стойчо Василев. Макар и местен, Стойчо също попаднал в капана на двете дупки. В момента колата му е със спукана гума и изкривена дясна джанта. „За какво плащаме винетки. За тия пътища ли?“ процеди вбесения шофьор, който обезсърчено отказа да ни покаже колата си. „Няма смисъл, ще си плащам ремонта“.

Поддръжката на републиканската пътна мрежа е задължение на съответното областно пътно управление. Още преди няколко дни, новият директор инж Живко Боговски призна, че първите валежи вече са изкарали наяве дупките по пътищата. Цялостен ремонт обаче може да се направи едва напролет.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини