От х:

Днес в x:

Тази я изпратихме, готови ли сте за следващата с HaskovoNET

На бърз каданс - с какво изпращаме тази година, ние от сайта. Имаме на HaskovoNET всичко - от черната статистика на войната на пътя до покъртителния спектакъл на Мая Новоселска, от малките обяви до въпросите на читатели към кмета (и неговите отговори). От визитациите на Тони Филипов, д-р до снимките на абитуриенти в галерията. От мазните борби в Караманци до изложбата на Чудомир преди Коледа.Такава беше нашата 2009-а.

Кучешки трупчета докараха австрийска телевизия в зоологическата градина на Кенана. Да спре евтаназирането на бездомните кучета не е по силите на редакцията, това и австрийците не можаха. Както не можем да отстраним ВиК авариите, дупките по асфалта, недостатъците в образователната реформа или проблемите на инвалидите. Можем обаче да бъдем на място и да информираме. Вас и институциите, от които зависят нещата.

И ако бездомните псета намериха своите защитници, макар и не измежду хасковлии, за ромите няма. Десетгодишният проблем с позорния блок 42 в Офей бе отново отложен, след като незнайно защо се оказа наболял в най-големия студ. Да бъдат изгонени на улицата неплащалите с години наематели на общинските жилища все пак се оказа не решение, а по-скоро нов проблем.

Лещански и неговите предсказания почти месец бяха в устата на всички. В нощта на измисленото земетресение хора се щураха из Кенана, и ние с тях. Младежите по навик спретнаха купон на площада пред Общината, други пък се събраха на паркинга на Кауфланд, там било най-безопасно. Медийните изяви на астролога изкараха старци на улицата в крайно неудобно време. Нас ни вкараха в TOP100 на българските сайтове.

Преживяхме заедно европейски и нашенски избори. Последиците ще се продължат да се изясняват през следващата година.

Японският принц откри Музея на тракийското изкуство край Александрово. Друг японец, 60 - годишният Кампей Хазака, който от две години обикаля света с тичане, премина през наша територия.   

Павлина и Николай от Гранд участваха в Burn The Floor, после бяха сред танцуващите звезди на бТВ.

Деси Стамболова от Тангра стана девета на Европейското първенство по танцово шоу, Петра Недялкова от хасковската балетна формация се класира на 9-то място на Световния шампионат.

Антон Анастасов спечели бронзов медал на Световната олимпиада по информатика, неговата учителка Веселка Константинова бе удостоена с наградата „Константин Величков”, а ПМГ получи над 100 чисто нови компютри заради отличното представяне на Антон. Един друг мечтател от елитната хасковска гимназия сподели с нас желанието си да открие нов физичен закон. Месеци след интервюто Мирослав Радомиров стана трети на Световната олимпиада по астрономия в Китай.

Още един випуск изкара матурите, абитуриенти щуряха и по реда си преминаха към кандидатстване по чужди места. А Хасково, уви, Хасково си остана без студенти, защото отново си няма ВУЗ (нямаме и кино, все така, но вече имаме Синя зона). От езиковата все така яко си изкараха фашинга, хелоуина и коледното парти, масирано влезнаха и в местния младежки парламент. Ще продължим да ги държим под око.

И още всякакви неща се случваха в града ни. А из коментарите не рядко се срещаха мнения колко тъп бил Хасково. То всъщност всякакви неща се срещаха и из коментарите. Отделни посетители направо се изливаха и излагаха, за което 1. не носим отговорност; 2. се извиняваме на нормалните посетители и 3. правим каквото можем за придържането към добрия тон. Уважаваме всяко мнение, включително много различните, стига все пак да има изказано мнение, нали така. Слава Богу преобладаващите коментари ни карат да вярваме, че основната част от нашите посетители запазват здрав разум в условията на така удобната анонимност.

Що се отнася до нас, ние залагаме на културния диалог. Това не изключва спора, напротив даже, ще продължим да си спорим помежду си – кое е новина, има ли място за есета и разкази на сайта, кое интервю си струва, отговорът ли е по- важен или въпросът, политиката или обществото, намерението или резултатът, спортът или културата, текстът или кадъра. Тука му е мястото за малко черен хумор: „Тъкмо си мислиш, че си в правия път и току виж си умрял”. Мъдростта е на няколко хилядолетия и е от Дао. Както и да ви звучи, в нея става дума, че е грешка да се изживяваш като перфектен. Никой не е последна инстанция. Ние също, но ще продължим със стремежа си да бъдем вашата медия, уникалната интернет медия на Хасково, и през следващата година.

Благодарим на всички, които ни потърсиха, благодарим на всички, които избраха да се информират от нас. Благодарим за поканите, гордеем се, че бяхме медийни партньори на джаз феста, на Каунь, на фестивала на камерния танц, на мис Cosmopolitan, на Ученическия съвет на езиковата, на проекта „Говори с властта на ти” и на кака Снежа Гарабед също.

Усмихната, динамична, здрава и спорна Нова година. Да е цветен животът ви и бъдете с нас през 2010-та. Най-хубавото предстои.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини