От х:

Днес в x:

Хасковски адвокат се самопредложи за главен прокурор

Адвокат Божидар Колев от Софийска адвокатска колегия (САК) се самопредлага да участва в конкурса за нов главен прокурор. Това стана ясно в накрая на заседанието на Прокурорската колегия на ВСС днес, пише ClubZ.

Писмото му до кадровиците прочете "за сведение" Огнян Дамянов.

В заявлението адвокатът се аргументира, че има нужните качества, експертиза и опит да се включи в битката за нов обвинител номер едно. Затова той апелира - трима от кадровиците, ако приемат мотивите му, да го номинират (такова право имат те, а също и министърът на правосъдието, б.р.).

Справка сочи, че адвокатът всъщност е от Хасково. Бил е и кандидат за депутат от партията на Светльо Витков "Глас народен".

Между 1996 и 1998 г. Колев е бил прокурор в Софийската районна прокуратура, пише още в сивито му. Общо има 28 години юридически стаж.

Главният прокурор не е нужно да е прокурор - дори Иван Гешев бе първият такъв от времето на т. нар. демокрация.

Според Закона за съдебната власт за главен прокурор се изискват най-малко 12 години стаж и "високи професионални и нравствени качества". Останалите изисквания са още по-абстрактни: способност за придържане и налагане на висок етичен стандарт; висока професионална компетентност: да притежава задълбочени знания в областта на правото, богат практически опит в съответната област, ръководни и административни умения, аналитични способности, изявена независимост, воля за налагане на законността, да притежава развити умения за работа в екип и пр.

Източник: ClubZ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ha
    Haskowliq
    19 -9
    08:10, 29 юни 2023
    Този човек не го слуша главата му. Има страшно много дефицити. Защо е напуснал прокуратурата преди години? Изключително заядлив, високомерен и самонадеян. То си му личи и от поредното "велико" решение. Няма работа като адвокат. приятелите му, които са много малко, се опитват да му намерят работа, та да изкара един край хляб.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини