От х:

Днес в x:

Играта „Здрави и успешни“ провокира гимназистите от Хасково

    Отбори, съставени от ученици от 9-и до 11 клас на гимназиите в Хасково се включиха в Игра за знания „Здрави и успешни“. Тя се проведе в Младежкия център днес и е разработена от екип на „Куиз-диз“-Стара Загора. Състоя се в пет кръга с по десет загадки. На учениците бяха зададени чисто стратегически много и разнообразни въпроси, които те би трябвало да знаят включително и от обща култура, в крайна сметка целта на играта ба да се акцент върху вредата от употребата и злоупотребата с наркотични вещества. А предизвикателството към младите хора всъщност беше добиването на усет за заедност и споделяне.

    Организатори на състезанието са Общинският съвет по наркотични вещества – Хасково и Превантивно-информационен център към него.

    То е част от проявите, чрез които се популяризира 26 юни -Международен ден за борба с употребата и разпространението на наркотици.

    Тематичните срещи, състезания и демонстрации, които се организират около този ден, са още един повод да се повиши вниманието на младежите в посока опасността от употребата на наркотични вещества и производни от тях, както и да се попълват понятията им за различните видове дрога и последствията от психотропното им въздействие върху организима.

    Отборът на ПГДС “Цар Иван Асен II“ спечели мисловната игра „Здрави и успешни“. В игра на знанието участваха девет отбора от хасковските гимназии. На второ място се класираха учениците от ПГТ „Александър Паскалев“, на трето място е отборът на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини