От х:

Днес в x:

Часовниците в центъра на Хасково отново превъртяха

На книжния пазар сме в миналото или бъдещето

„Хасково е център на времето и вселената“, коментираха развеселени минувачи поредната повреда на трите часовника в ретро стил  поставени преди няколко месеца. Цената на трите е 21 хиляди лева.

За разлика от английския Гринуич, където часовниците измерват едновременно две времена, в Хасково се събраха 3 часови пояса в рамките на само няколкостотин метра. По обед днес според часовника на книжния пазар времето е 8.20 часа. Сутрин или следобед-според вкусовете на минувачите. Стотина метра по-надолу, до пощенска банка, втори часовник ни убеждава, че е 12 без четвърт. На толкова часа и минути бяха спрели стрелките и на третото произведение на часовникарското изкуство, разположено до театъра. В същото време ръчните часовници на минувачите категорично отчитаха 12 без 5.

 

Всички часовници функционират, в това поне обещанията на майстор Ангел Бебовски/ на снимка 3 / се изпълняват. Другото му обещание - че ще показват точно време, остава блян за хасковлии. Въпреки гаранционния срок от 1 година, творенията на софиянеца вече се развалят за втори път след поставянето им на 4-ти септември. След ремонт те бяха задействани отново на 17-ти декември и само 10 дни по-късно вече имат собствено мнение за точното време.

Георги Христов

Майстор Ангел Бебовски при поставянето на часовниците на 4-ти септември
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини