От х:

Днес в x:

Браво! Милион и половина лева от "Българската Коледа"

587 935 лева бяха събрани по време на традиционния благотворителен концерт на инициативата "Българската Коледа". С това събраната до момента сума в тазгодишната кампания е 1 516 185 лева.

"Българската Коледа" се организира за седма поредна година по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. 

Със средствата, събрани в тазгодишното издание на "Българската Коледа" ще бъде подпомогнато лечението на 45 деца и ще бъде закупена медицинска апаратура за 11 клиники. 

Сред присъствалите на концерта в Народния театър "Иван Вазов" бяха държавният глава и съпругата му, председателят на парламента Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов.

Сред участниците в спектакъла, с режисьор Маги Халваджиян, бяха Йордан Караджов, Графа, Дани Милев, Невена Цонева, "Бон Бон", Миро, Поли Генова, Анелия, Николина Чакърдъкова.

Талантливоно незрящо момче Кристиян Григоров, който е един от символите на "Българската Коледа", отново развълнува с изпълнението си заедно с "Бон Бон".

Набирането на средства за инициативата става с обаждане или с изпращане на SMS на номер 1117 за всички мобилни оператори и на телефон 0900 1117 за фиксираните абонати на Виваком, с което се дарява 1 лев.

То ще продължи до полунощ на 31 декември т.г., като мобилните оператори се отказват от печалба в полза на инициативата.

Дарения могат да се правят и по дарителската сметка на кампанията в Обединена българска банка, в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини