От х:

Днес в x:

На тържествена церемония в театъра бяха връчени наградите за просвета и култура в Хасково

    Тържествено тази вечер на сцената в театъра община Хасково връчи годишните награди на учители и просветни деятели по повод 24 май.

    След номинация от секторите, на заседание на Общинския съвет бяха утвърдени имената на носителите на тазгодишните отличия.

    Наградите връчиха кметът на града Станислав Дечев и председателят на Общинския съвет Таня Захариева, които поздравиха отличените. Все така да са водачи в познанието и креативността, пожела Таня Захариева на отличените учители и просветници. Кметът Станислав Дечев изрази признателност за работата и усърдието им и ги увери, че ще продължи да бъде първи застъпник на всеки нов проект в областта на образованието и културата. 

    Катя Вълчанова, която е старши учител по български език и литература в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, е носителката на отличието в категорията „Учител в гимназиален етап на образованието“. Тя се обърна с добри думи към ръководството и колегите си от училището, в което преподава, но особена благодарност отправи към учениците си и техните семейства, затова, че заедно гледат в една посока.

    „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието“ тази година е старши учителят по английски език в ОУ „Христо Смирненски“ Радка Матанова. Тъй като е извън страната във връзка с изпълнението на образователен проект,  наградата получи нейна колежката, част от екипа, с който работят в училището.

    Емилия Недялкова, старши учител в Детска градина №18 „Осми март“ в Хасково, получи наградата в за учител в предучилищното образование. С нескрито вълнение тя благодари на колегите си от детската градина за екипната работа и посочи, че е горда и щастлива, че работи с малките деца, като отбеляза, че ключовата дума в тази ранна възраст към тях е "любов". 

    Диригентът на Детски хор „Орфей“ при Младежкия център – Елена Цветкова е отличена за заслугите си към  културното дело в града. Тя благодари за номинацията на колегите си от сферата на изкуството  и се обърна към хористите си, част от които бяха в залата, като им посвети наградата си.

    Вечерта продължи с поздравителен концерт с участието на местни изпълнители и формации.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини