От х:

Днес в x:

До дни започва ремонт на детски площадки в Хасково

Изображение 1 от 6

    За амортизирана настилка на детска площадка в хасковския парк „Кенана“ сигнализира читателка на Haskovo.net. Става дума за терена, намиращ се малко след арката.

    „Там тартанът е прокъсан и на места стърчи, при което може някое дете да се спъне и да пострада“, коментира майката. Тя коментира, че да се извърши ремонт. Именно такъв е предвиден от Община Хасково и се очаква това да се случи скоро.

    „Въпросните детски площадки на алеята в Парк „Кенана“ са сред приоритетните за ремонт, защото при подбора им, освен състоянието на конкретните детски кътове, се отчита и тяхната натовареност откъм посещения. За ремонт на всички детски площадки в Хасково беше обявена обществена поръчка, тя е приключила и има избран изпълнител. Поръчката е за 300 000 лева с ДДС, средствата са от бюджета на Община Хасково. Община Хасково има подписан договор и за обследване на детските площадки с независим сертифициращ орган – фирма „Медико груп“. Това обследване е направено преди да бъде обявена обществената поръчка за ремонт. Сега, непосредствено преди старта на ремонтите на детските площадки в Хасково, се прави актуализация на обследването площадка по площадка, за да бъдат адекватни предстоящите ремонтните работи. До дни ще бъде издадено възлагателно писмо на фирмата-изпълнител и тя ще започне работа по първите обекти. Детските площадки няма да се ремонтират наведнъж, а поетапно“, информираха от кметството.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Hy
      hygk
      8 -4
      15:36, 22 май 2023
      Точно тая площадка е много зле, даже я закрийте, да не стане сакатлък, когато и да съм отишъл там винаги се спъва някое дете ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини