От х:

Днес в x:

Започва изграждането на 8 площадки за 300 хил. лв.в Хасково

    Община Хасково спести 150 хил.лв. от прогнозната цена от над половин милион  за изграждането на 8 нови детски площадки в Хасково. Договорите с фирмите, спечелили търга са подписани днес, информираха от администрацията.Те са на обща стойност 373 155 лв.

    Някои от съоръженията за игра ще са на мястото на предишни площадки. Освен поставянето на нови уреди за игра, при много от терените ще бъде облагородено и околното пространство.

    По един от проектите ще има обновяване на пространството между няколко улици, в близост до които ще е детската площадка в кв.“ Болярово“- „Св.Харалампии“, „ Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“. Стойността на проекта там е за над 64 хиляди лева.
    Втората позиция е за площадка между улиците „ Поройна“, „ Сливница“,“ Ген.Радецки“ и „ Мадара”. Изпълнителят е подписал договор за ремонт на стойност за близо 67 300 лева.

    За детската площадка между улиците „ Червена стена“ и „ Панорама“ са отделени 46 372 хиляди лева.
    Ще се облагороди и мястото между улиците „ Добруджа“, „ Веслец“ и „ Епископ Софроний“ .Там съоръженията за игра са предвидени  за ползване и от деца с увреждания. Сумата за реновирането е 36 743 лв.
    С близо 30 000 хиляди лева Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ , и „Люлин“, южно от гаражите на улица „Родопи“.

    Площадката в квартал „ Хисаря“ ще е в края на улица „Пещера“. Освен съоръжения за игра за най-малките,ще има място за спорт и на по-големите, тъй като ще бъдат поставен кош за стрийтбол и тенис маса. В района ще бъдат засадени храсти и дървета, а цялата сума за обновяването е близо 100 хиляди лева. 
    Нови съоръжения за игра на децата заоколо  30 000 лв. ще има и на междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „ Цар Калоян“и бул. “Стефан Стамболов“.

    Планирано е облагородяване и натерена между улиците „Каменна“,  „Охрид“ и „ Стоян Заимов“. Освен нови стълби от южната страна там ще има фитнес уреди на открито върху специална настилка. Проектът предвижда и подмяна на част от настилката. Предвидено е и изграждането на три паркоместа. Стойността на този проект е 13 516 лв.

    Средствата за обновяването на площадките и построяването на новите са от бюджета на общината. Новите съоръжения и облагородяването на околното пространство там, където е предвидено, трябва да бъдат завършени в срок между 60 и 180 дни.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      АС
      А сега де
      8 -3
      13:14, 20 мар 2018
      Нали и ул “ Булаир “ беше в списъка . А сега не виждам да сте я споменали . Дори пред нашия блок има билборд , че ще се изграждат тротоари и площадки !
      • Fi
        fire
        4 -3
        15:25, 20 мар 2018
        Чети на табелата ние сме по Оперативна програма региони в растеж, съвсем друг проект. Интересна работа като ги слагат тези табели защо ги слагат?!Никой не чете
        Тука в орфей Бадема ни ремонтират с европейска пара
    • 2
      АС
      А сега де
      8 -3
      13:16, 20 мар 2018
      А казармата на ул “ Булаир “ няма ли да става парк ? Или пак ще остани за догодина 😡
    • 3
      Е
      Е
      6 0
      13:23, 20 мар 2018
      Статията няма нищо общо с облагородяването, за което вие говорите... тротоари, градинки ще се направят, детските площадки бяха някъде около "Одрин " мисля...парка за жалост се проточва, струва ми се...
    • 4
      Не
      Не е новина
      10 -13
      13:31, 20 мар 2018
      Още миналата година на 21.06.2017 / ваша статия/, зам. кмета Консулов обяви проекта за площадките. За съжаление малко след това напусна и чак сега успяхте да избутате до същинското изграждане. Омръзна ми общината да съобщава като „новина“ неща, които са започнати отдавна, които постоянно отлагат, прекратяват и мотаят и после имаме „Новина“. Всичко, което обявявате за „Новина“ е свършено от хората, които си тръгнаха от общината и едвам успявате да го довършите. Не ни мислете за глупаци, ние четем и помним. Дайте нещо наистина ново, нови проекти, нови идеи. Ми то не остане време бе беливанов.
      • Си
        Сийка
        13 -10
        16:00, 20 мар 2018
        Видях статията която посочвате, тогава си е било идея. Сега вече тази идея е облечена в законова форма, проведени са тръжни процедури ,сроковете за обжалване са изтекли и са сключени договори за изграждане. Виждате има срок от 60 до 180 дни за самото строителство.
        Няма как идеята да бъде реализирана в по-кратки срокове -има си законови процедури и срокове, които общината е задължена да спазва. Стига сте мрънкали за щяло и нещяло. Винаги може и по-добре но все от някъде трябва да се почне.
        А няма лошо ако сега от общината поканят "родителя" на тази идея да помогне при рязането на лентата. И това не е Консулов а Георги Иванов, проектите за тези площадки са правени по време на неговия мандат.
    • 5
      ..
      ....
      5 -3
      13:50, 20 мар 2018
      А детската площадка на ул.Дервент колко години още трябва да чакаме?!
      https://youtu.be/32oxZ1zsFyw
    • 6
      ☺🙄
      ☺🙄
      5 -1
      14:12, 20 мар 2018
      А на македонския квартал дори няма парк както трябва с люлка за по-малките. Трябва да идем или на Глинетите или на Илинден.
    • 7
      Де
      Деси
      3 -2
      16:42, 20 мар 2018
      Искам да попитам, старият розариум дали някой някога ще се сети да го поеме? Преди години имаше проекти за него какво стана?
    • 8
      Гр
      Гражданка
      4 -2
      19:18, 20 мар 2018
      А зад блоковото пространство на ул."Ком" и част от бул."Г.Раковски" някой ще обърне ли внимание на детската площадка.От 20 години има тук таме някое желязно съоръжение и нищо не е подновено.И там има деца.Г-н кмете,обърнете внимание. И освен това с тези икономисани пари можеше да се отремонтира поне още една детска градина,защото най - старите общински детски градини останаха на заден план.
      • Гр
        Гражданин
        7 -2
        19:47, 20 мар 2018
        Терена, уважаема е на военните, не е общински! Ремонт в чудж имот не се прави!
    • 9
      Ев
      Еверест
      4 0
      08:14, 21 мар 2018
      Парка зад ДНА беше едно от предизборните обещания на кмета, а се оказа, че в новия бюджет даже е премахната сумата за проектиране. ГОСПОДА, догодина са изборите, да видим кой ще ви повярва на лъжите!
    • 10
      Гр
      Градския му
      1 0
      11:34, 21 мар 2018
      Може ли, ако не е служебна тайна, да огласите коя фирма коя детска площадка ще изгражда, за да знаят гражданите на кого да са благодарни или кого да "благославят".
    Последни новини