От х:

Днес в x:

Грабят шофьор на пътя. Дянков скарва училища и детски градини. Преглед на регионалния печат

„Грабят шофьор като Крокодилите” пише в заглавие над главата вестник „Новинар Юг”. Бандити маскирани като ченгета пръскат със спрей разносвач на безалкохолни напитки. Обират го, а после го зарязват до Симеоновград. Случаят се работи от старозагорските полицаи.

„Пижами душат децата” открива вестникът във водещия си материал. Инспекторите от комисията за защита на потребителите в региона спрели опасни дрехи от търговската мрежа. Дрехите за деца до 7 годишна възраст не трябва да бъдат с връзки около врата, обясняват от КЗП. Сред другите опасни стоки в областния град са били масички, които нямат заключващ механизъм. От комисията се жалват че много малко граждани подават сигнали до тях.

„Авджия уби водач на глутница вълци” 60 килограмов вълк бил проснат с един изстрел от свиленградчанина Николай Николов край село Костур. Младия мъж бил на лов с колегите си по дружинка, когато бил обграден от 4 вълка. Имало вероятност да го разкъсат, но точния мерник спасил ловеца. 100 лв награда за отстрелян хищник ще получи храбеца.

Според „Новинар” грипът отново ни ударил само че без да се усетим. Втората грипна вълна била като първата, която затвори училищата. Сега ако трябва да вярваме на лекарите, сме изкарали заболяването на крак.

„Симеоновград пред фалит” е водещия материал на страница втора. Със сигурност има един човек, който дълбоко съжалява че е станал кмет-Милена Рангелова. Кметицата на Симеоновград заварила половин милион дългове, което е страшно много за община като тази. Нямало от къде да се наберът средства, защото заради кризата никой не купувал общински имоти.

„Закъсалите ученици доучват вечерно” Връщането на вечерното образование може да е единствената алтернатива за все по увеличаващия се брой отпаднали ученици, смятат от инспектората. Тази форма ще бъде задължителна за професионалните гимназии, които искат да откриват нови паралелки.

„Пратка хероин за 6 млн лева хваната във влак”, съобщава във водещото заглавие на страница трета вестникът. Полски търговец и румънски шафнер арестувани за 54 кила дрога открити под седалката на влака Истанбул-Букурещ.

„Григор Димитров аут от десетката на спортистите на Хасково” До абсурда се стигнало след като тенис клуба в областния град не номинирал таланта си. Вече не бил техен състезател. Какви са я вършили още номиниращите журналисти и „спортни” хора не е ясно, но отсъствието на тенисиста мерещ сили със световния елит за сметка на анонимни силови трибойци е пълно безумие. За да бъде простотията пълна, в Топ 10 има двама тенисисти от Хасково Диа Евтимова и Динко Халачев. Какви успехи са постигнали двамата, ще е трудно за спомняне дори и за собствените им треньори.

„54 килограма хероин вадят от легло на поляк” информира във водещо заглавие „Хасковска Марица” На страница 3-та, версиите и работата на полицията по случая.

„Министър Дянков скарва училища с детски градини”. Финансовия министър който вече се прочу с глупотевините си, за пореден път се изказал неподготвен. Той написал писмо, с което забранил раздаването на коледни премии в греадини и училища. Само че училищата са на делегирани бюджети и законът им разрешава по усмотрение на директорите си да си дават бонуси. Детските градини обаче не са и вероятно рестрикциите ще ги ударят. От това само ще се нагнети напрежението между педагозите в училищата и градините, пророкува вестника.

„Подсигурете се с лекар за празниците”, предупреждава „Марица”. Не е зле да се информирате поне какво е работното време на личния ви доктор за да не се окаже че няма кой да ви лекува при нужда.

„Проверяват боите за отровни емисии” Поредното отбиване на номера от страна на регионалната Екоинспекция, вече е в ход. Там отчитат проверките, не резултатите от тях.

„Вандали секат декоративни елхички из Хасково.” Всъщност отсечената елхичка била само една, пред бившия общински разсадник на улица Банска, но това е хубав повод за да ви напомнят за глобите за незаконна сеч. Те са много хиляди лева, което естествено не впечатляват бракониерите, които разбира се действат в горите, не в центъра на града.

2009-та година във факти и снимки на страниците 4-та и 5-та. Ретроспекция на най важните събития в Хасково и региона.

Това бе по интересното от местната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини