От х:

Днес в x:

Младежта се юрна към урните - избират си парламент

Гласуването се осъществява в добър ред

От 8 часа днес започна гласуването за младежки парламент на Хасково. Избирателните секции разположени във всички хасковски гимназии са отворени до 16 часа всеки ден до петък. В събота, младежта ще може да гласува в сградата на Младежкия център. Право на глас имат всички които са във възрастта от 15 до 30 години.

Пред урните в хасковската езикова гимназия днес първи застанаха 12-токласниците. Избирателната им активност бе за пример-100 %. Малките се ослушваха на междучасията, но батковци и каки ги подкарваха, понякога и за ръчичка към тъмните стаички.

Общинските съветници се избират от 8 училища. Най много кандидати имат ПМГ, „Асен Златаров“ и Гимназията по строителство-по 8 души. Плътно зад тях е Икономическата гимназия и „Никола Вапцаров“. Изненадващо, големи училища като „Васил Левски“ и „Паисий Хилендарски“ бяха излъчили само по един кандидат.

Избраните съветници ще решават проблемите на младежта и ще имат консултативна функция към хасковския общински съвет. Отношението на младежта към бъдещите им задължения е ....сериозно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини