От х:

Днес в x:

Задържаха мъж, издирван за опит за убийство в Германия

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 42-годишен турски гражданин, издирван за опит за убийство. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът е бил обявен за международно издирване и е била издадена Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд в Германия. Той е бил задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в страната на 26.04.2023 г. Бил е търсен от немските власти за опит за убийство и причиняване на тежка телесна повреда, като за извършеното престъпление е предвидено наказание до 15 години затвор, според германския Наказателен кодекс. На 01.01.2023 г. в град Хамбург И.Б., след физическа саморазправа извадил „Револвер“ срещу двама души и произвел няколко изстрела срещу тях, след което избягал от местопроизшествието.

Съдът в Хасково прие, че е налице обоснованото предположение, че именно той е извършил престъплението. Фактът, че мъжът е чужд гражданин и няма постоянен адрес и каквито и да било данни за неговата свързаност с България, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в същинското производство за предаването му.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини