От х:

Днес в x:

Глобиха кметица с 13 бона. Скъсват от проверки Таня Боева. Преглед на регионалния печат

„Данъчните си харесаха Таня Боева“ информира в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица“. Фолк звездата от региона била скъсвана от проверки, както и другото „бижу“ от региона Валя. На нея било проверено всичко-от цигарите до турнето и в Канада. Засега няма оповестени нередности.

„100 ченгета изпушиха“ съобщава в челно заглавие вестникът. Точно година след първия протест, хасковските полицаи отново се събраха на по цигара пред сградата на ОДП. Парите били малко, нямало средства за дрехи и извънредни дежурства. Според ежедневникът, полицаите били  недоволни от 13-тата и 14-та заплата, които съдиите ще получат за коледа. „Ние им осигуряваме работа, за тях може-за нас не“ цитира униформени изданието.

Част от полицейската активност през последните дни е и създадения в Хасково синдикат на бившите ченгета. Информация за събитието на страница 3-та. Пак там „ВСС отхвърли номинациите на Р. Русев“. Двете предложения на председателя на хасковския окръжен съд Росен Русев, за административни ръководители на съдилищата в Харманли и Димитровград, са били отхвърлени. Коста Костов и Румен Сираков били отсвирени от Висшия съдебен съвет за сметка на Андрей Андреев и Юлия Станковска. Според вестникът, това е индикация, че нещо в София не долюбват кадровата политика на Русев и май и него самия.

„Уволнени митничари инсценират рак и диабет“, водещо заглавие на страница втора. 5 болести могат да спасят омаханите от митницата служители и тези двете били най-популярните. Явто митницата е късче от рая, след като бившите служители са склонни да „викат дявола“ само и само да останат на работа там.

На страница 5-та, интервю с автор на любовни стихове. За него публикуването им, било като да излезе гол на улицата. Един вид ексхибиционизъм. И в единия и в другия случай е желателно да има публика за правене на впечатление. На ексхибиционистите това по им се отдава, за разлика от любовните поети.

„Азис Шакир изтече от Напоителни системи“, информира „Новинар Юг“. Политическото назначение на ДПС се задържа на поста 7 години. Сега обаче не бил одобрен още на първия кръг от обявения конкурс за длъжността. Така, за изтичането на язовирите в региона вече ще отговаря друг. Иначе с изтичането, Азис се справяше, поне така мислят гарвановци, чийто язовир се превърна в локвичка това лято. За разлика от много други омахани началници, Шакир приел новината бодро, нямало да прави трагедии. И през ум не му е минавало да боледува, ни от диабет, ни от рак..

Заради конфликт на интереси, кметица изгоря с 13 бона, съобщава в заглавие над главата вестник „Новинар Юг“. Административния съд в Хасково глобил кметицата на свиленградското село Мезек Цонка Семерджиева за това, че пропуснала да уведоми съселяните си че има личен интерес от строежът на фотоволтаичен парк в района. Той щял да бъде правен от съпруга си, а Цонка организирала общоселско събрание на което се гласувало предоставянето на общински имот на фирмата инвеститор-тоест мъжът и. По рано, Семерджиева обяснявала пред медиите, че и правят мръсно селяни, глобени от нея. Както сполучливо е отбелязано в редакционния коментар на „Новинар-а“-вече вкарахме и слънцето в селските си разправии.

„Свиленградският боклук тръгва към Харманли“ Миграцията на боклука в областта, стриктно следена от вестника, този път е отразена в маршрута Свиленград-Харманли. Граничният боклук ще се превозва от началото на следващата година към града на белоногата, с обикновени коли. Общината обаче планирала закупуването на специални автомобили, четем още в статията.

На страница 4-та интервю на Татяна Дончева: „Не бива да браним Масларова като едни опълченци на Шипка“. Простете и, на социалистите само интервюта им остана да дават.

„Аида нет“ №1 на България“ от спортна страница. Местния хасковски карате клуб за втора поредна година е най-добрия в страната. Браво.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини