От х:

Днес в x:

Рено се взриви във влекач, женски труп открит край Е-80. Преглед на регионалния печат

„Женски труп открит край Е-80“ е водещото заглавие във вестник „Хасковска Марица“ Скелетът е бил открит от мъж събирал охлюви. Според разследващите става дума за женски труп на видима възраст 37-38 години в момента на настъпване на смъртта. Една от версиите е че това е изчезналата преди 3 години свиленградчанка Светла Попова. Според полицаите обаче, тялото може да се окаже на друга свиленградчанка изчезнала тази година. Близките и на двете роди треперят за вести.

„И Екоинспекцията с нов шеф“ оповестява в друго водещо заглавие от първа страница вестникът. Всички 15 директори на РИОСВ ще се сбогуват с постовете си. Добрата новина за тях е че поне ще могат да се явят на конкурс, с който според новите промени ще се заема този пост. За заместник се спряга Димитър Консулов, предполага вестникът. Макар че не е много ясно, преди или след конкурса ще „замества“ заместникът.

„Владиката освети храм в Сираково“. Църквата е на основите на падналата автентична църква от края на 19-ти век. Градена и доизкусурявана вече 16 години, тя най накрая бе осветена. Прие и първата си кръщенка на дете от Сираково.

„Чан Смени Дионисий на Доброслов“. Статуетката на Дионисий давана досега за първо място на поетичния рецитал край Добрич, била като автентичната антична находка открита край димитровградското село и организаторите нямали право да я използват. Вероятно древните траки са предявили авторски права, чрез „оторизираните“ за това археолози. Организаторите не тъгували дълго а намерили друго творческо решение-Чан вплетен в дърво. Наградата получи Петя Александрова от Сливен.

„Сираци влизат в къщата на Подкрепа“-за проектът на община Хасково финансиран от европейския съюз, 8 пълнолетни възпитаника на дом „Асен Златаров“ да се обучават на „истински живот“ в защитено жилище. Един вид социализация.

„Коневъд в Студена виси с 20 хиляди лева на кметството“ водещо заглавие от страница втора. Димитър Сарафов е първия и засега единствен фермер на расови коне край студена. Модерната му ферма е с европейски пари, преведени са му субсидии от държавен фонд земеделие. Въпреки това дължи 20 хиляди на общината от такси за ползване на общински пасища. Тук кризата, държавата и ниските изкупни цени не са виновни. Виновен е много обичания от нашенеца икономически закон-авантата е чиста печалба.

„Рено се взриви във влекач, пак два трупа“ започва обзорът на новините от уикенда вестник „Новинар Юг“. Катастрофата станала на три километра от Любимец. Двама мъже на 21 и 29 години се забили с реното си във товарен влекач, след като колата им се завъртяла върху хлъзгавия път. От удара се възпламенява газовата уредба на леката кола. Водачът излита на 4 метра от автомобила, спътникът му изгаря на мястото си на предната седалка. Шофьорът издъхва в болница минути по късно.

И пак по темата: “Износени гуми раниха трима в обърнат голф“. Катастрофата е край Въгларово от петък и в нея слава богу нямаше фатално пострадали.

„Махат шефа на РИОСВ“ също е сред водещите новини. „Новинар“ добавя че освен Димитър Илиев ще бъдат освиткани и директорите на 4 дирекции басейново управление на водите и 3 дирекции на националните паркове. Илиев е от времето на Костов и прекара на директорското място в Екоинспекцията през времето на три кабинета. Всяко нещо обаче си има край.

„Александрово-9 години държавно безхаберие“ Визитната картичка на туризма в областта-гробницата край Александрово може да бъде закрита защото се оказа че била строена върху земя която не е на общината а на Държавен горски фонд. Накрая обектът няма акт 16 за въвеждане в експлоатация. Тоест 9 години някой не е свършил черната работа по бумагите. За лъскавата част-откриването заедно с японски принц/Япония даде парите!/ обаче се курдисаха сума ти политици барабар с президента.

„Нов сектор с 200 маси на битака от 1-ви ноември“ Битака ще се разширява след като бе „свит“ по рано през годината. Таксата ще е 12 лв на квадратен метър търговска площ, информира шефът на пазара Ангел Колев. И още една новина от Димитровград-камионите на фирма „Асталди“ използвани за строеж на високоскоростната жп отсечка Първомай Свиленград разбивали селските пътища в община Димитровград. Мостът край Ябълково бил проектиран за 10 тона. Натоварени, въпросните камиони тежат 40.

Хасково бие с 2:1 като гост отбора на Горно Сахране, съобщава спортната страница на вестника. Левката повали Свиленград, пък е друго заглавие. За тези които имат фаталния недостатък да не познават прякорите на местните ритнитопковци, да поясним че това е бившия защитник на Хасково Христо Петев, който съвсем доскоро играеше в Свиленград и сега им го върна с гол за Светкавица.

Открийте разликите между Берлускони и бойко Борисов, призовава страница 4-та на Новинар-а. Статията е препечатка от Дойче Веле.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини