От х:

Днес в x:

36 акта за административни нарушения са издадени от Инспекцията по труда в Хасково

36 акта за установяване на административни нарушения са наложени от инспекцията по труда в Хасково през изтеклия месец. От шестте влезли в сила наказателни постановления са изплатени 2460 лева от нарушители на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и трудовото законодателство.

През март инспекторите по труда са извършили 106 проверки, като по-голямата част от тях са в обекти в областния център. При 11 от случаите експертите са действали след подаден сигнал от граждани за нарушени права на работното им място. Нарушенията, засечени при инспекциите са 593. От тях по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при работа са 262, по трудови правоотношения са 316 и по Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.

Продължава да се покачва броят на исканията за назначаване на работа на непълнолетни лица. Те се подават към Инспекцията по труда от работодателите и за всяка позиция по отделно. През изминалия месец са одобрени 6 такива искания, предимно те са свързани със сезонни работни места в областта на туризма.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини