От х:

Днес в x:

Симулативно дело с инфлуенсърка, пострадала при катастрофа с дрогиран водач в Хасково

    Симулативен съдебен процес се проведе в Съдебната палата в Хасково днес. В ролята на съдии, прокурор, адвокати, обвиняема граждански ищец, вещи лица и свидетели влязоха ученици от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково.

    Резюме за самото делото представи председателят на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев.

    Самият процес е свързан с актуални за младежите теми и с инфлуенсърка, измамена в социалните мрежи. Младото момиче е подведено от рецидивист, който се представял с фалшив профил и бил под наблюдение от полицията. Двамата се запознават в модерно хасковско кафене, но към тях се присъединява дрогиран младеж, който взима колата на баща си и претърпяват катастрофа. При инцидента няма загинали, но пострадала инфлуенсърката. Открити са и наркотици в единия младеж. Двете момчета са осъдени от така наречения Наказателен съд при Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

    Днешнатата инициатива е в рамките на Образователната кампания „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, съвместен проект на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката. Образователната програмата се провежда в рамките на учебната 2022 – 2023 г., организирана съвместно от Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково и Районна прокуратура – Хасково, в партньорство с ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Но
      Нормален
      2 -3
      22:30, 26 апр 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини